Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan man låne gratis elsykkel: – Har plass til flere kasser øl, masse verktøy eller to barn

Artikkelen er over 3 år gammel

En slik sykkel som dette vil gjøre brukeren godt, ifølge Gjermund Abrahamsen Wik. Nå kan folk låne den gratis i 14 dager.

Den nye elsykkelen til Alta kommune er av den uvanlige sorten, i alle fall å se på veiene i Finnmark. Svært praktisk skal den også være med sin kassevogn foran. Den skal nemlig utmerke seg ikke bare til handleturer, eller som transportmiddel i arbeidsdagen, men også til å frakte barn til og fra barnehage eller skole.

Gjermund Abrahamsen Wik og Maria Rushfeldt håper at denne sykkelen, samt en vanlig elsykkel de har kjøpt inn, skal slå av hos befolkningen i Alta. De vil nemlig låne ut syklene i 14 dager av gangen, til personer som er nysgjerrig på om elsykkel er noe for dem.

– Mange er veldig giret på elsykkel. Nå vil vi gi flere muligheten til å prøve dette gratis, sier Gjermund Abrahamsen Wik.

Mange bruksområder

Wik sier videre at kassevognen er ganske så allsidig. Den er romslig nok for håndverkere og bedrifter som har behov for å frakte med seg masse verktøy eller til transport av varer. Det er også plass nok til flere ølkasser, for den som har behov for det. Vogna har for øvrig sikringsutstyr for to barn.

– Jeg har sett på nett at en del elektrikere og håndverkere har gått til innkjøp av slike sykler. De kommer seg lettere rundt i for eksempel sentrumsområder i byene, sier Wik.

 

Har også en vanlig elsykkel

Et av målene med å låne ut elsykkel er at folk skal få se hvor lett det er å komme seg fram. Kommunen har fra tidligere av bidratt til at nærmere 150 personer har kjøpt seg elsykkel.

Den ordinære sykkelen kommunen har kjørt inn, skal være et lite råskinn. Den har en sprek motor fra Yamaha.

– Dette er flotte sykler. Det er artig å få til slike prosjekter der man kan få elsykkel for bruk til og fra jobb eller skole, sier prosjektleder Maria Rushfeldt.

Godt for helsa og miljøet

Det er mulig å skru av elmotoren hvis man vil ha trimme, ifølge Wik. Han mener at både miljøet og folkehelsen vil ha godt av at flere tar i bruk den nye teknologien.

– Får man den daglige fysiske aktiviteten med sykkel, så er det mye bedre enn å gå to ganger på treningssenter i uka. Man føler seg også mer levende når man kommer fram, avslutter han.

Kommentarer til denne saken