Marianne: – Helt sinnssyk opplevelse jeg kommer til å huske resten av livet

«WOW, FOR EN FISK!»: Det sa Marianne da hun så hva hun hadde fått i hoven. Trykk på bildet for å se video. Montasje.

Artikkelen er over 3 år gammel

Marianne Haukland fisket i Altaelva for første gang torsdag. Nå er hun bitt av basillen.

DEL

– Dere ser meg på neste laksekorttrekning!

Det sier Marianne Haukland etter å ha fått en 10 kilos laks på fluestang ved «shortsplassen», like nedfor Langstilla i Altaelva. Hun har nemlig aldri før fisket laks, og det til tross for at hun har ivrige fiskere i familien. Fremover blir det derimot laksefiske også på henne.

– Pappa trodde ikke på meg da jeg ringte og sa at jeg hadde fått laks. «Lyg du til meg nå?» spurte han meg om. Jeg måtte sende ham bilde av laksen, forteller den nyfrelste laksefiskeren.

Hun brukte 45 minutter på å få fisken på land, etter at det sang i snella da laksen dro skikkelig ut igjen 10 ganger før den var temmet.

– Jeg synes det var helt fantastisk å få være med på en slik tur, og få oppleve å fiske i elva. Det var en helt sinnssyk opplevelse. Jeg kommer til å huske det resten av livet, sier hun.

Det er i anledning et årlig informasjonsmøte i regi av Alta Laksefiskeri Interessentskap (ALI) om situasjonen i elva at Haukland fikk prøve fiskelykken i elva. Hun var der sammen med blant annet Trine Noodt (V).

Venstrepolitikeren forteller at også hun svingte med fluestang for første gang, og ble storfornøyd da hun fikk en fin sjøørret.

– Ikke helt samme størrelsen på fisken som Marianne sin laks kvelden før, men jeg er like blid.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken