Saken oppdateres

Det var rundt kl. 12.30 fredag at Finnmark politidistrikt fikk melding om en person som hadde falt på sjøen i området Leirbotn/Kviby i Alta kommune. Noen hadde funnet en båt som gikk rundt i sirkel. Ingen personer var å finne. En stor redningsaksjon ble igangsatt.

LES OGSÅ: Hjerte- og lungeredning måtte iverksettes etter at mann falt i havet

Funnet i sjøen

Kystvakta, Redningsselskapet, lokale aktører og Sea King blant andre ble kalt inn til for å søke etter den savnede personen. Klokken 13:20 gjorde Sea King en observasjon av en person i sjøen. Mannen ble gitt livreddende hjerte- og lungeredning på stedet og ble sendt til UNN i Tromsø for behandling.

Pressevakta hos UNN opplyser fredag ettermiddag at mannen, en utenlands statsborger, ble erklært død da han ankom sykehuset.

Varsler de pårørende

Politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Jan Arne Pettersen, kan ikke si noe om dødsårsaken på dette tidspunkt. Politiet holder foreløpig også tilbake informasjon om hjemland inntil de får bekreftet identiteten til den omkomne.

– Han har vært ute i en småbåt og var alene. Vi har en formening om hvem personen er og jobber nå med å varsle de pårørende, sier Pettersen.