Torsdag ettermiddag ble en skoleklasse på topptur utsatt for snøskred i Russelvdalen ved Langfjordbotn, Alta. Tre personer ble tatt av skredet, og en skadet kvinne ble sendt med Sea King til Hammerfest sykehus.

Politiet opplyste på et tidlig tidspunkt at hun skal ha blitt lettere skadd i skredulykken. Torsdag kveld melder pressevakten hos Finnmarkssykehuset HF at pasienten er alvorlig skadd.

– Pasienten er alvorlig skadd, men stabil, sier Ivar Greiner.

Rektor ved Alta Folkehøyskole, Henning Iversen, sier til iFinnmark torsdag kveld at han har vært i kontakt med elevens foreldre. Eleven ikke er alvorlig skadd i den forstand at det dreier seg om livstruende skader, ifølge ham.

– Det er et alvorlig brudd i armen, og hun må opereres i kveld. Men det er ikke en alvorlig skade; hun kan bli helt frisk igjen, sier han.

LES MER: Skoleklassen var oppe i fjellsiden da skredet gikk – skadd jente hentet av Sea King

Ingen av de tre personene som ble tatt av skredet skal ha blitt begravet helt av snømassene, ifølge redningsleder i Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge, Olav Bjørgaas.

– To kom seg løs på egen hånd, den siste har antakelig pådratt seg bruddskade, kan det synes som, sa han på et tidlig tidspunkt.

Toppturen var en del av undervisningen på Alta Folkehøyskole. Turen ble avlyst etter snøskredet, og alle andre ble fraktet tilbake til skolen for debrifing, opplyste rektor Henning Iversen til iFinnmark torsdag ettermiddag.