En av deltakerne i Finnmarksløpets juniorklasse skal ha blitt påkjørt av en snøscooter lørdag ettermiddag. Det melder Finnmark politidistrikt på Twitter.

– Politiet ber fører av scooteren eller vitner til hendelser ta kontakt, heter det i meldingen.

– Hundeføreren er skadd og må bryte løpet. Vedkommende skal nå til legevakt for sjekk, sier operasjonsleder Lars Rune Hagen i Finnmark politidistrikt og påpeker at scooterføreren pratet med Finnmarksløpet-deltakeren etter hendelsen.

– Scooterføreren har vært i kontakt med hundeføreren, men vi skulle også ha vært i kontakt med vedkommende.

Følg Finnmarksløpet direkte på video her. (+)

Førstegangskjører

Presseansvarlig Morten Broks i Finnmarksløpet henviser til hundeløpets hjemmeside for informasjon. Der står det at juniordeltakeren ble påkjørt bakfra av en snøscooter på etappen mellom Alta og Jotka. Den skadde deltakeren er Helene Sørensen fra Tana videregående skole.

«Ulykken skjedde i Bollo-området i et svingete parti. Ifølge deltakerens far, så hadde hun stoppet på løypa for å ordne linene da en snøscooter kom kjørende. Scooteren klarte ikke å stoppe og kjørte på deltakeren. Scooterføreren stoppet opp og spurte om det hadde gått bra. Deltakeren hadde da noe sjokket svart at det gikk bra, og scooterføreren kjørte så videre.

Smertene tiltok imidlertid på vei mot Jotka og etter to timers kjøring traff deltakeren en bekjent som hjalp til å få kontakt med teamet, reinpolitiet og rennledelsen som tok hånd om deltakeren.» skriver Finnmarksløpet på sin hjemmeside.

Videre:

«Deltakeren ble skadet i kneet, og valgte å bryte løpet.»

SE BILDENE: Finnmarksløpets start av FL-500 og FL-J (del 1) (+)

– Vondt i kneet

Helene Sørensens team «Team Rosenlind» skriver følgende på Facebook:

«Vi har dessverre hatt en ulykke over fjellet, og er på vei til legevakt nå. Alle hunder har det helt topp, og ble ikke truffet. Helene har vondt i kneet, og måtte dessverre bryte.  Vi setter stor pris på at vi får litt tid nå, og kommer tilbake med mer så fort vi får mulighet.»

iFinnmark skrev om Sørensen i forkant av løpet. Hun går hundekjørerlinja på Tana videregående skole, men er opprinnelig fra Bærum. I år er første gangen hun deltar på Finnmarksløpet.