Her flommet det over

TOK VEIEN: Flommen tok veien ved Storvannet i Alta.

TOK VEIEN: Flommen tok veien ved Storvannet i Alta. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Flommen tok veien ved Storvannet i Alta.

DEL

Forrige helg var det flomtopp i elvene, men vannføringen er nå avtagende i de fleste vassdragene og flomfaren ventes å være over i denne omgang.

LES OGSÅ: Mye vann, men ingen storflom. Foreløpig

Mye varmt vær denne måneden har ført til kraftig snøsmelting og stor vannføring i flere vassdrag i Finnmark. Mindre vassdrag som drenerer de snørike fjellområdene rundt Alta fikk en ny flomtopp lørdag, men søndag var alt stort sett på retur.

I Altaelva ved Kista har det også vært stor vannføring, men ikke flomvannføringer. Som følge av kaldere vær har snø- smeltingen blitt tydelig redusert og flommen har vært på retur i alle vassdrag. Men mer varme og nedbør kan gjør at vi kan notere oss en ny flomtopp.

Vårt bilde har Sander Aslaksen tatt ved Storvannet i Alta sist fredag, og her har flommen tatt veien. Hovedtilløpet til Storvannet er Kristendalsbekken, som kommer fra Store Raipas. Mindre bekker kommer også fra Nálganaš i øst.

– Skulle det plutselig komme mye nedbør vil nok flommen stige igjen, men yr.no har meldt om fint vær de kommende dagene. Så man tror at flommen vil gå ned framover, sa Anders Bjordal distriktsingeniør Anders Bjordal i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til iFinnmark i forrige uke.

Han la til at på grunn av store mengder snø så vil det være høy vannstand framover.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken