Tårene trillet hos samboerparet i Alta da de forsto at det ikke var noen tulletelefon de hadde fått - det var virkelig «telefonen fra Hamar».

Det var Gull-Lotto lørdag 15. august med over 28 millioner kroner i førstepremiepotten. Lotto-maskinen blandet sammen en rekke med mange høye tall:

16 - 17 - 21 - 25 - 28 - 31 - 33

Fire rekker gikk inn med sju rette, og det gir en premie på 7.112.425 kroner til hver av dem.

- Det er ikke til å tro. Jeg har sagt til samboeren i flere måneder at dersom jeg vinner en million i Lotto, skal hun få en ATV. Nå blir det handel på mandag, fastslo mannen, Steinar Sandstrand (50), overfor Norsk Tipping.

Mandag har ATV-en blitt kjøpt, og mens iFinnmark prater med den nybakte lottomillionæren blir firhjulingen montert på butikken.

Det er samboeren Carol Kjellmann som har maset om å få ATV-en, for den skal hun bruke på hytta i Kvænangsbotn.

– Hun måtte nesten få den, og hun har friuke neste uke og da skal hun på hytta, så vi måtte handle raskt, sier Steinar til iFinnmark.

Samboerparet var for øvrig der da telefonen fra Norsk Tipping kom lørdag kveld.

– Jeg tenkte så mye rart. Det går ikke an å beskrive. Man får et lite sjokk, mange sjokk. Du blir bare helt satt ut. Det ble vi begge to. Etter et par minutter med dama fra Norsk tipping, ba jeg henne heller snakke litt med samboeren min, sier Steinar.

Først hus til mor

Også enebolig står på handlelista, men først:

– Jeg skal kjøpe hus til mor mi først, så hus til oss. Hun har nettopp gått av med pensjon, det er jo greit at hun kan bo gratis da. Vi har det jo fint her i leiligheta på Kronstad.

Steinar Sandstrand forteller at han har tippet i mange år, men har tidligere kun vunnet «småpenger». Likevel er han ikke spesielt interessert i å endre livsstilen.

– Mange maser om at jeg må skaffe meg en ny bil. Jeg har en Mitsubishi Lancer 93-modell nå, kjøpte den for 5.000 kroner hos en kompis. Den ser ut som et dass, men jeg bruker den egentlig bare til å komme meg fram og tilbake fra jobb, sier trailersjåføren.

Snart skal bilen på EU-kontroll, så hvis den ikke går gjennom der er det en ørliten sjanse for at han vurderer ny bil.

Lykkekupongen ble kjøpt hos Matkroken på Sørstraumen.