Gå til sidens hovedinnhold

Mistenkt overgriper navngitt og hengt ut på Facebook: – Uheldig. Man er ikke skyldig før man er dømt, sier hans forsvarer

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er uheldig at folk navngir mistenkte på Facebook, sier Håkon Helsvig.

BARNEHAGEANSATT SIKTET FOR OVERGREP

Da nyheten om at en mann er mistenkt for seksuelt overgrep mot et barnehagebarn i Alta, ble det startet en Facebook-tråd hvor det ble oppfordret til å navngi den barnehageansatte mannen.

Noen av kommentaren bar også et prematurt preg av lynsjestemning mot mannen, som har jobbet 14 år i flere barnehager i Alta.

Mannen har stilt seg uforstående til anklagene.

LES OGSÅ: Forsvarer om siktet barnehageansatt: – Han tar saken veldig tungt

– Uheldig

Mannens forsvarer Håkon Helsvig mener det er uheldig at folk offentliggjør navnet til hans klient på Facebook: Man er som kjent ikke skyldig før man er dømt, ifølge han.

– Det er uheldig at folk går rundt og prater om det og navngir han på Facebook. Det er svært ubekvemt og en belastning, sier Håkon Helsvig.

LES OGSÅ: Henvender seg til innbyggerne: – Alle barn i Alta trenger nå trygge voksne rundt seg

– Hva om han er uskyldig?

Forsvarer peker på at denne mistanken mot hans klient bunner i en forklaring til et barn. Det er så langt i saken ikke meldt om tekniske funn, som styrker mistanken om mannen. Helsvig tegner opp et mulig scenario der mannen blir frifunnet for beskyldningene mot ham:

– La oss si at han ikke har gjort det han er mistenkt og siktet for. Da er det fryktelig vanskelig, sier Helsvig.

Og legger til:

– Det er lett at rykter og omtaler knyttes opp mot det som var grunnlaget for mistanken, og det er det som blir husket.

Selv om den mistenkte skulle bli frikjent vil det på den måten bli hengende igjen på vedkommende, ifølge forsvareren.

LES OGSÅ: Overgrepssiktet mann har jobbet i flere barnehager

Beslaglagt datautstyr

Den tiltalte ble pågrepet på hans arbeidsplass. Manne er siktet for et mulig seksuelt overgrep på ett barn i en barnehage. Politiet har gjort beslag at datautstyr på mannens adresse. Disse var onsdag ikke undersøkt ennå, opplyste politiet på pressekonferanse ved Alta lensmannskontor onsdag formiddag.

Se opptak av den direktesendte pressekonferansen om overgrepssiktelsen mot barnehageansatt. Pressekonferansen ble sendt 19. oktober kl. 12.

SE OGSÅ:

 

Kommentarer til denne saken