Bekymret for farlig skolevei: – Elevene må opp i snøskavlen når to biler møtes

FARLIG SKOLEVEI: Både FAU-leder Knut Erik Hammari og elevrådsleder Ariana Olsen ved Rafsbotn skole mener at Russeluftveien er en farlig skolevei.

FARLIG SKOLEVEI: Både FAU-leder Knut Erik Hammari og elevrådsleder Ariana Olsen ved Rafsbotn skole mener at Russeluftveien er en farlig skolevei. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Har sendt brev til kommune, fylkeskommune og Statens vegvesen.

DEL

Elevrådet ved Rafsbotn skole utenfor Alta har tatt initiativ til å bedre skoleveien. Dette var en sak i elevrådet i november, og på bakgrunn av dette ble det holdt et møte 13. januar.

– Veien er farlig spesielt på vinterstid når det er mørkt, sier FAU-leder Knut Erik Bull Hammari til iFinnmark.

Trygg skolevei

Etter møtet ble det sendt et brev til Alta kommune, Finnmark fylkeskommune og Statens vegvesen om tryggere skolevei.

I brevet ønsker man en ny befaring av Russeluftveien vinterstid fordi veien oppleves som farlig selv om det er forholdsvis liten trafikk på veien.

«Veien er smal og lysforholdene er dårlige. Elevene må opp i snøskavlen når to biler møtes. Skoleveien bør kunne betegnes som farlig skolevei vinterstid før det som nevnes her er utbedret», står det blant annet å lese i brevet.

Videre:

«Vi ønsker i tillegg at Russeluftveien skal prioriteres i forhold til å skifte ut kvikksølvlampene til LED-lys. Det bør også sees på om det burde vært gang- og sykkelbane langs Russeluftveien.

I forhold til E6 bør det prioriteres å lyse opp gangfeltene som krysser E6. Det er ikke mange år siden det skjedde en stygg ulykke ved RIL-huset på grunn av dette».

Tilstede på møtet var leder Ariana Olsen og nestleder Kajsa Olsen for elevrådet, leder Knut Erik Bull Hammari for foreldrearbeidsutvalget (FAU), verneombud Henny Jonas, leder Leif Birger Mækinen for samarbeidsutvalget (SU), rektor Monika Johansen ved Rafsbotn skole.

LES OGSÅ: Milliondryss på 18 tiltak – nå skal Finnmark bli mer trafikksikker

Skryter av elevrådet

iFinnmark traff torsdag elevrådsleder Ariana Olsen og FAU-leder Knut Erik Bull Hammari på Russeluftveien.

– Rafsbotn er i et generasjonsskifte, det bygges nytt boligfelt her, og mange barnefamilier har flyttet hit. Derfor blir det enda viktigere med trygg skolevei, sier FAU-leder Knut Erik Bull Hammari.

– Jeg vil skryte av elevrådet som har tatt dette opp, og at det ikke bare er oss voksne som maser, sier han.

– Gang- og sykkelveien som er her, bør bygges lenger inn i Russeluftveien. I dag er det små barn som går langs veien der det ikke er gang- og sykkelvei. Dessuten er lysene veldig dårlige, sier elevrådsleder Ariana Olsen.

Rektor Monika Johansen ved Rafsbotn skole skryter også av elevrådet.

– De fortjener all skryt som har tatt initiativet til dette. Håpet er at noe skjer, sier Johansen til iFinnmark.

Har ikke svart

Brevet er blant annet stilet rett til fagansvarlig for samferdsel og vei i Alta kommune.

Som er Tom Frode Hansen.

– Jeg har registrert brevet, men vi har ikke gjort noe med saken, sier Hansen til iFinnmark.

– Når vil dere gjøre det?

– Det kan hende jeg rekker det på fredag, eventuelt i neste uke, sa Tom Frode Hansen til iFinnmark torsdag ettermiddag.

– Vi kommer nok til å ta initiativ til en befaring der, legger han til.

Har svart

Statens vegvesen på sin side har svart på brevet. Finnmark fylkeskommune har gått sammen med veivesenet bak dette svaret:

«Statens vegvesen kan vurdere og eventuelt utbedre fotgjengerfelt på E6. Utskifting av lys, etablering av gang- og sykkelvei langs fylkesvei og vurdering av særlig farlig skolevei er et ansvar som ligger på Alta kommune. Foreslår derfor at dere også inviterer «drift og vedlikehold» og «oppvekstseksjonen» fra kommunen med på befaringen. Trygg Trafikk vil også kunne bidra med gode råd på en slik befaring.»

Artikkeltags