Mannen møtte i retten og erkjente ikke straffskyld. Han forklarte at han den aktuelle kvelden 8. april i år hadde drukket øl og rødvin hjemme og så gått ut i bilen for å røyke og høre på musikk.

Et politivitne hadde derimot en annen historie. Politivitnet var ikke på jobb da han denne kvelden ble oppmerksom på en bil som hadde et påfallende kjøremønster. Han kontaktet operasjonssentralen som ikke hadde noen patruljebil å sende ut. Politivitnet fulgte da etter bilen til den stanset.

Han så da at en mann kom ut av bilen, og ba ham vente der til en politipatrulje kom til stedet. Så oppsto det ifølge dommen uenigheter mellom en politibetjent og 33-åringen, og både politibetjenten og politivitnet måtte legge 33-åringen i bakken. Etter hvert ankom en cellebil til stedet og fraktet 33-åringen til Alta legevakt for blodprøvetaking.

En blodprøve tatt en drøy time etter kjøringen viste 1,84 i promille.

Retten fant det bevist at mannen hadde kjørt i alkoholpåvirket tilstand og at han kjørte på en farefull måte ved at flere ganger befant bilen seg ute på kanten av veien.

Han ble dømt til fengsel i 24 dager, 60.000 kroner i bot, og tap av førerretten i 2 år.