Kystvaktskipet KV Farm leder søker etter den 30 fot store trebåten med en mann ombord. Mannen ble meldt savnet av pårørende på mandag i 11.30-tiden. En rekke båter har siden meldingen kom ut vært med i søket etter båten. Foreløpig har man funnet ei treluke og en stol på nordsiden av Stjernøya utenfor Alta. Mye tyder på at luka og stolen stammer fra den savnede trebåten.

Operasjonsleder på KV Farm, Håvard Nilsen, opplyser at søksforholdene er utfordrende på tirsdagsmorgen. Det er byger og dårlig sikt, og det er også vanskelig å finne noe i fjæresteinene på grunn av bølgene som slår inn mot land.

– Det er mye vanskeligere søkeforhold i sikt i dag i forhold til i går. Det er også mer vind i dag, forteller operasjonslederen, som lå sør for Stjernøya da iFinnmark.no var i kontakt med KV Farm.

Nilsen sier også at de tar imot alle ressurser de får, og at det er RS 145 Vekteren som er i søk sammen med deres folk på morgenen. RS 132 Gjert Wilhelmsen og RS 150 Odin har begge hatt mannskapsbytte i dag, og skal også være med på søket utover dagen.

– Vi er i fullt søk, og har båter som søker langs fjæresteinene. Det er også snakk om å få ut Sea Kingen i dag, som forholdene er nå er det ingen hensikt, men det skal lette etter lunsj viser værmeldingen, sier Håvard Nilsen.

KV Farm har også etter å ha søkt bredt det første døgnet, men har nå snevret inn søket.

– Vi har snevret inn søkeområdet, og vi går nå opp der vi har hatt funn.

Alle funn er gjort på nordsiden av Stjernøya mot Rognsund. Derfor gjøres det er ekstra søk fra Sørøysundet mot Rognsund.

– Vi har våre småbåter ute med land. I tillegg er også RS Vekteren med på søket der ute, forteller operasjonslederen.