Fylkesmannen har snudd – nedleggelsen av skolen var ugyldig

SYNLIGGJORDE MISNØYEN: Elevene ved Kåfjord skole gikk ut i streik da det ble kjent at skolen skulle legges ned.

SYNLIGGJORDE MISNØYEN: Elevene ved Kåfjord skole gikk ut i streik da det ble kjent at skolen skulle legges ned.

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag fikk Alta kommune brev fra Fylkesmannen om at vedtaket om å legge ned Kåfjord skole var lovlig. Torsdag fikk Alta kommune et nytt brev.

DEL

– De har omgjort brevet vi fikk i går (onsdag journ.anm.) og skrevet at vedtaket er ugyldig, bekrefter Alta-rådmann Bjørn-Atle Hansen overfor iFinnmark.

– Hva betyr dette for Kåfjord skole?

– Jeg tror ikke jeg skal si så mye om det nå. Fylkesmannen vil nok kanskje se på vurderingen igjen, men det må nesten de si mer om.

LES OGSÅ: – Vi har ikke følt oss velkomne i den kommunale skolen

Tør ikke juble

Da iFinnmark omtalte Fylkesmannens første vedtak onsdag, sa Ellen Helander i Kåfjord bygdelag at hun ikke var enig i vedtaket, men at hun ikke kunne overprøve Fylkesmannen.

– Nå må vi tørke tårene og se framover og gjøre det beste ut av det neste skoleåret med tanke på elevene og foreldrene, sa hun.

I dag holder hun fortsatt litt tilbake:

– Jeg vet ikke hva jeg skal tørre å tenke. Om dette er riktig, så virker det i utgangspunktet veldig positivt og da regner jeg med at det fortsatt blir oppstart ved Kåfjord skole fra høsten av, sier Helander til iFinnmark og fortsetter:

– Men ting har snudd før og mye rart har skjedd. Jeg tør ikke juble så høyt, men det kribler litt, det gjør det.

Kommer med uttalelse

iFinnmark har vært i kontakt med Toril Feldt hos Fylkesmannen i Finnmark. Hun bekrefter at det har blitt sendt ut en omgjørelse av vedtaket per mail til partene i dag.

– Det er flere ting som har dukket opp, og Fylkesmannen vil komme med en uttalelse i morgen, sier hun til iFinnmark.

LES OGSÅ: Onsdag var denne skolen historie – etter 64 år

LES OGSÅ: Elevene får selv velge skole når Kåfjord skole legges ned

Vedtaket

iFinnmark har fått sett det siste vedtaksbrevet fra Fylkesmannen. Her står det at saken sendes tilbake til kommunestyret for ny behandling.

Årsaken til at de nå har snudd på vedtaket ser ut til å bunne i at flere kommunestyremedlemmer ikke mottok alle sakspapirene i forkant av behandlingen av saken.

«Stemmegivningen i saken var 22 stemmer for nedleggelse og 13 mot. Dersom man tenker seg at de seks kommunestyrerepresentantene ville ha stemt mot nedleggelse hvis de hadde fått notatet, ville stemmegivningen blitt 16 for og 19 mot – altså at vedtakets resultat ville blitt at Kåfjord skole ikke skulle nedlegges» heter det i brevet.

Artikkeltags