Bygdelaget får drive egen SFO

DAGTILBUD: En drøy uke før kommunestyret vedtok å legge ned Kåfjord skole, var det dagtilbud på Kåfjord skole. Denne stengte kommunen etter noen dager.

DAGTILBUD: En drøy uke før kommunestyret vedtok å legge ned Kåfjord skole, var det dagtilbud på Kåfjord skole. Denne stengte kommunen etter noen dager. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kåfjord bygdelag og Alta kommune har inngått avtale om skolefritidsordning.

DEL

I august vedtok kommunestyret i Alta at Kåfjord skole og SFO legges ned. Kort tid etter tok Kåfjord bygdelag, med styreleder Ellen Helander i spissen, initiativ til å starte privat SFO.

LES OGSÅ: Fritidsordninga legges ned med skolen – nå vil de starte privat

Nå har Alta kommune gått med på en avtale med bygdelaget.

– Det føles veldig godt og det er veldig viktig for ungene at de får være her sammen, sier Helander.

At elevene får SFO i Kåfjord gjør at den største delen av elevene som flyttes til Talvik, kan gjøre dette sammen.

– Enkelte kunne ikke dratt dit hvis ikke. Hvis man jobber i Alta og har SFO i Talvik, så blir det vanskelig å nå etter jobb. Det var noen foreldre som vurderte å ha ungene på skole i Alta, men som slapp det nå, forklarer Helander.

(Saken fortsetter under bildet.)

VELDIG FORNØYD: Styreleder i Kåfjord bygdelag, Ellen Helander, er strålende fornøyd med at de nå får drive egen SFO i Kåfjord. Bildet er tatt i en annen anledning.

VELDIG FORNØYD: Styreleder i Kåfjord bygdelag, Ellen Helander, er strålende fornøyd med at de nå får drive egen SFO i Kåfjord. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto:

I avtalen står det at Kåfjord bygdelag skal gi alle barn som for skoleåret 2016–17 tilhørte Kåfjord skolekrets og andre som ønsker det, et tilbud om skolefritidsordning etter skoletid. Dette gjelder for første til fjerde trinn og for barn med særskilte behov på første til syvende trinn.

Avtalen gjelder for skoleåret 2017–18.

LES OGSÅ: Tårevått etter vedtak om Kåfjord-nedleggelse

En seier

SFO-avtalen føles som en seier etter at bygdelaget, elever og foresatte tapte kampen om å beholde skolen i Kåfjord.

– Vi har fått til å gjøre det beste utav dette når det gikk som det gikk, sier Helander.

En fritidsordning i skolebygget gjør også at ungene beholder tilknytningen til bygget, som kan bli Haldde Montessoriskole neste år, hvis alt går etter planen.

– Det er vår SFO og det betyr mye. Dette er kjempebra. Vi holder koken og samholdet, mens vi jobber videre med planene om privatskole til neste høst.

LES OGSÅ: Foreldrene i Kåfjord jubler over ny godkjenning som privatskole

Litt papirarbeid

I påvente av at SFO-avtalen kom på plass, har bygdelaget i Kåfjord hatt et barneaktivitetstilbud for elevene etter skoletid. Nå gjenstår litt papirarbeid før Haldde SFO kan starte.

– Selv om skolebygget er godkjent for den type virksomhet, så må det godkjennes på nytt nå. Vi må ha internkontrollen i orden og ivareta HMS ovenfor barn og voksne.

SFO-en skal ha én ansatt, men Helander er ikke bekymret dersom det skulle være behov for flere.

– Vi har en lang list med frivillige og engasjerte, så vi har god beredskap om det skulle skje noe, forsikrer hun.

Artikkeltags