Rut Olsen går til Frp

GÅR TIL FRP: Kystpartiets Rut Olsen bytter lag i Alta kommunestyre og på fylkestinget.

GÅR TIL FRP: Kystpartiets Rut Olsen bytter lag i Alta kommunestyre og på fylkestinget.

Artikkelen er over 3 år gammel

Siste kommunestyremøte i morgen som kystpartist.

DEL

- Kystpartiet har blitt så svekket – og skal man prate i fotballterminologi har vi mistet så mange spillere – at vi ikke har noe lag mer. Jeg er en utpreget lagspiller, og da gikk det så langt at jeg nå føler meg tvunget til å finne meg et nytt lag, sier Rut Olsen til iFinnmark.

Overgang i ferien

Hun sier at hun møtet på kommunestyret i Alta i morgen for Kystpartiet. Men så bruker hun ferien til å ta formell overgang til Frp, både i Alta kommunestyre og i fylkestinget.

- Jeg er lokalpolitiker, og vi har samarbeidet godt med Frp. Både lokalt i Alta og på fylkestinget. Jeg synes Fremskrittspartiet leverer godt i regjering, og har en god distriktspolitikk i Alta. Videre har Fremskrittspartiet og Kystpartiet mange like politiske standpunkt; i saken om bompenger, eiendomsskatt, samepolitikk og innvandringspolitikk, sier Rut Olsen.

Hun sier det sto mellom overgang til Frp eller Senterpartiet.

- Men Senterpartiet er også et veldig lite parti, fastslår Olsen.

Avslutter et «ekteskap»

- Betyr det at du har ambisjoner innenfor Frp? Får vi se deg på deres stortingsliste?

- Nei, per nå har jeg ingen ambisjoner om å bli stortingsrepresentant. Og Frp har allerede mange flinke folk i partiet til de plassene, svarer Olsen.

Hun sier at overgangen er sår:

- Det er som å avslutte et livslangt ekteskap, det å gå ut av Kystpartiet. Men jeg er nødt. Men jeg føler jeg er nødt, ellers dør jeg politisk, sier Rut Olsen.

Tydelig røst

Bengt Rune Strifeldt i Fremskrittspartiet sier de tar imot Rut Olsen med åpne armer:

- Rut er en tydelig røst, og en engasjert politiker. Og vi har hatt et veldig godt samarbeid i mange saker. Det er selvfølgelig beklagelig for hennes velgere at hun tar overgang, men jeg tror at hun klarer å ta vare på dem også innenfor Frp. Kystpartiet er ikke så ulik oss i mange saker. Selvfølgelig kan det bli utfordrende for oss, i de saker der hun vil dra oss i sin retning. Men jeg tror faktisk det bare kan bli sunt for oss, konkluderer Strifeldt.

Artikkeltags