Neste år kan du reise med fly direkte fra Alta til denne vakre byen

I Krakow i Polen er det mange flotte bygg å se på. Her er St. Mary's Church opplyst på en overskyet dag.

I Krakow i Polen er det mange flotte bygg å se på. Her er St. Mary's Church opplyst på en overskyet dag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Reiseselskapet G-Travel Alta planlegger å sette opp et charterfly Alta – Krakow en langhelg i mai til neste år. Lykkes de, vil det i framtiden kunne bli vanlig å fly direkte fra Finnmark til storbyer i Europa.

DEL

– Vi ser at det flere steder i landet, der iblant Evenes, sender det ene og det andre charterflyet etter hverandre, og tenkte at dette må vi klare i Finnmark også.

Det sier daglig leder i G-Travel Alta Hege Kristin Hilton. Reiseselskapet vil sende vil sende finnmarkinger til Krakow siste helgen i mai 2017 tur/retur. Charterreisen er inkludert både flybilletter, hotell og skyss til og fra flyplassen i  Krakow, ifølge daglig leder i G-Travel Alta Hege Kristin Hilton.

Hun har tro på at dette er noe som vil slå an i Finnmark.

– Vi har sett at flere og flere kunder ser på reisetid som viktig. Det er klart at det å reise til en av storbyene i Europa medfører en til to mellomlandinger. Men hvis vi kan ta charterfly direkte til Krakow fra Alta har man bare en reisetid på 3,5 timer, sier hun.

Men må fylle flyet

Flyet har 162 seter og må fylles før prosjektet blir noe av. Men det tror reiseselskapet vil gå helt fint.

– Vi ser ikke på det som en umulighet. Det er Kristi himmelfartsdag den torsdagen. Da er det mange som har fri, og det å kunne sette seg på et fly i Alta og fly direkte til Krakow må vi være en drøm, sier hun.

Lykkes de med prosjektet vil de i framtiden sette opp flere charterturer til ulike storbyer i Europa, og kanskje også sydentur.

Bra for Alta

Alta Næringsforening setter stor pris på initiativet som G-Travel nå tar.

– Vi støtter opp om all aktivitet som er med på å skape økt aktivitet over Alta lufthavn, sier direktør i Alta Næringsforening Kjetil Kristensen.

Og utdyper:

– Alta lufthavn er en viktig aktør i forhold til å skape vekst og utvikling i Alta og regionen rundt oss. Derfor hilser vi initiativet til G-travel Alta velkommen.

Lykkes de med å få chartertilbud til reiseglade finnmarkinger, vil det løfte ikke bare Alta lufthavn, men lokalt næringsliv og ikke minst gjøre Alta til en mer attraktiv plass å bo på, ifølge Kristensen.

– Dette er med på å bygge opp et chartertilbud som vi ønsker. Her i Finnmark er vi ikke bortskjemte med å fly direkte vil utlandet.

Artikkeltags