Gå til sidens hovedinnhold

Prestisjeprosjektet skulle koste flere millioner – nå stanses det av fylkestinget

Artikkelen er over 4 år gammel

På dag to i fylkestinget ble det hett i salen når saken om rute- og infrastruktur i Altafjorden ble tatt opp.

– Når vi diskuterer samferdselssaker blir det alltid full fyr i salen, sa Tommy Berg fra Sosialistisk Venstreparti (SV) da han var på talestolen.

Det ble flere diskusjoner under debatten og avstemningen om kombikaia torsdag formiddag. Fra Arbeiderpartiet (AP) kom det opp et nytt forslag rett før avstemmingen. Flere synes det ble en uryddig saksbehandling, og dermed ble det stemt om saken skulle åpnes på nytt. I avstemmingen stemte 11 imot å åpne saken på nytt, og derfor ble det flertall til å åpne saken.

Dermed ble det klart at byggingen av kombikai i Alta blir utsatt. I forslaget fra AP ble det stemt 18 mot 17. Forslaget var at punkt 3 om at «det bevilges 8 millioner kroner til bygging av kai i Bukta under de forutsetninger som er gitt i saken» utsettes å tas opp i den bebudede sak om bred gjennomgang av kaiinvesteringer i Finnmark i fylkestinget i desember.

Kristelig Folkeparti (KrF), Venstre (V), Høyre (H), Fremskrittspartiet (FrP), Senterpartiet (SP) og Miljøpartiet De Grønne (MDG) stemte for utbyggingen mens AP og (SV) stemte det ned.

Dermed skal saken tas opp igjen på fylkestinget i desember.

Punkt 1 og 2 ble enstemmig vedtatt. Punkt 1 sier at sambandet Mikkelsby–Kongshus redefineres til fergesamband, og sambandet tas ut av eksisterende hurtigbåtkontrakt på permanent basis. I punkt 2 står det at fylkesrådmannen bes å gjennomføre anbud for kjøp av fergetjenester i fergesambandet Mikkelsby–Kongshus for perioden 2018–2019 med opsjon for påfølgende et pluss et år.

 

Kommentarer til denne saken