Dyrevernere i fakkeltog mot dyrs lidelser i bur – for første gang i Finnmark

KLAR PROTEST: Dyrevernsgruppe i Alta samlet sammen over 60 personer som gikk fakkeltog søndag ettermiddag.

KLAR PROTEST: Dyrevernsgruppe i Alta samlet sammen over 60 personer som gikk fakkeltog søndag ettermiddag.

Artikkelen er over 3 år gammel

Dyrevernsorganisasjonen NOAH arrangerte organisert fakkeltog 26 steder i landet, og for første gang i Finnmark. Over 60 personer gikk i fakkeltog i Alta søndag ettermiddag.

DEL

I denne stund venter 800.000 rev og minker innesperret i små nettingbur på 1,2 og 0,3 kvadratmeter på å bli drept. De vil bli avlivet med strømstøt eller gass, og alt bare for å bli til et pynteprodukt, ifølge initiativtaker Natasja Qvist Flavet i NOAH Alta.

– Motstanden mot å holde polarrev og mink i bur for pelsens skyld øker stadig, og er sterkt i hele landet. I år hadde NOAHs fakkeltog rekordoppmøte på 8250 mennesker over hele landet, sier hun.

I Alta møtte vel 60 personer opp.

– Jeg er utrulig glad og takknemlig før alle de som møtte opp i Altas første fakkeltog mot pels. Da hjelper vi til med å sette press på politikerne, og vise at Norge må følge etter alle de andre land, som avvikler den her typen av pelsnæring. At Norge må stå fram som eksempel for en god dyrepolitikk til resten av verden, sier hun.

Fakkeltoget mener at mink og rev ikke er dyr som egner seg å leve i et bur. De viser til at den store motstanden mot pelsdyroppdrett er basert på kunnskap om dyrene og deres behov.

– Rev og mink er selvbevisste og følende individer, og de har et behov for å jakte, leke, vandre, grave, svømme, hvile, osv.

– De har et ønske å få utfolde seg på måter som er naturlige for dem, og ikke minst har de, akkurat som mennesker, et ønske om å leve.

Derfor blir det helt feil å påføre disse dyrene lidelse i et bur kun for menneskers ønske om å pynte seg med pels, ifølge dem.

Artikkeltags