Gå til sidens hovedinnhold

Buss full av ungdommer tippet rundt på E6

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det har heldigvis gått bra med oss alle! Det sier leder for håndballen i IL Frea fra Alta, Heidi Nilsen Røst, til iFinnmark.

Nødetatene har rykket ut til Loppevoll i nærheten av Storslett i Troms etter at en buss har tippet rundt. Det er mange ungdommer i bussen. Politiet i Troms melder om at ingen skal være skadet.

Ulykken har skjedd på E6, rett nord for Storslett. E6 er for øyeblikket stengt ved ulykkesstedet.

35 spillere om bord

Sammen med 35 spillere i alderen 10 til 14 år, og 15 voksne, var  leder for håndballen i IL Frea fra Alta, Heidi Nilsen Røst, med i bussen som veltet.

– Det var mye vind, så vi blåste rett og slett av veien. Men det var ikke dramatikk. Bussen hadde bremsa ned og vi seila mot grøfta. Så tippa vi plutselig over. Heldigvis ble ingen skadet. Alle satt fastspent i setene sine. Det ble heller ikke knust noe glass under velten, så det gikk overraskende bra, sier Røst til iFinnmark.

– Ekkelt

Hun sier noen selvsagt ble litt redde.

– Det var litt ekkelt. Men vi har det alle bra etter forholdene.

Alle ble plukket opp og tatt med i en ny buss.

– Nå har vi stoppet ved Sonjatun, og skal inn og snakke, og se til at alle har det bra.

Det er Nyttårsturneringa i håndball i Tromsø denne helga og håndballag fra Finnmark er blant de 183 lagene som deltar i år.

Glatt og isete

– Det var 44 personer om bord i bussen. Et ukjent antall er sendt til Sonjatun for sjekk, men ingen skal være karakterisert som alvorlig skadet, sier politiets innsatsleder Stig Rasmussen til Nordlys.

Nordlys-reporter Ola Solvang sier at ulykka har skjedd fem-seks kilometer nord for Storslett, på et sted som heter Loppevoll i nærheten av Straumfjordeidet.

Han forteller at det er glatt og isete på på den rette strekninga, og det kombinert med sterk vind kan være årsaken til at turbussen veltet.

– Man ser sporene etter bussen som har kommet utfor rundt 40 meter tidligere før den veltet, sier Solvang.

 

Kommentarer til denne saken