– Visst må det være priskrig – men det er bare bra, sier hun.

Hun bruker til vanlig ikke å fylle hele tanken i påvente av bedre priser. Søndag hadde hun ingen grunn til å holde tilbake. 

– Luksus for en student

Det hadde heller ikke studenten Vemund Mortensen (21).

– Bensinprisene er skyhøye til vanlig. Men når det blir priskrig som nå, er det luksus for en student: Da har man råd til å fylle, sier han.

Den høyeste bensinprisen han har sett det siste året er 16,80 kroner. I dag fylte han bensin for 12,96. Forskjellen utgjør 3 kroner og 87 øre. Med en 60 liters bensintank blir det 232 kroner og 20 øre spart.

Kathrine Bjørnstad har omtrent like stor bensintank. Hun forteller at hun til vanlig ender opp med å betale en tusenlapp for å fylle tanken. I dag slapp hun unna med noe over 600 kroner.

– Jeg klarer ikke huske sist bensinen var så billig. Det billigste jeg kan huske er like under 14 kroner i fjor, sier hun.

Den lave bensinprisen kommer godt med nå som hun har kjæreste i Kautokeino, og dermed kjører lange strekninger. 

36 øre skiller drivstoffene

Det som også er bemerkelsesverdig med drivstoffprisene søndag er at diesel og bensin koster omtrent det samme: 12,96 mot 12,60 (Circle K). Det er overraskende for Knut Suhr.

 

– Normalt er bensinen noen kroner dyrere, sier han.

Han klager likevel ikke på drivstoffprisen selv om han fyller omtrent like billig diesel som ellers.

– Billig drivstoff og god sommervarme, det er fantastisk!

Han undrer seg over om det kan være Pedersen Varmeservice man kan takke den lave prisen for. Firmaet har nemlig så gode fraktbetingelser for diesel at de kan gi en lav utsalgspris, noe som har ført til at bensinstasjonene har måtte sette ned prisen kraftig. Overfor iFinnmark avkrefter derimot Pedersen Varmeservice at de har fått nye fraktbetingelser for bensin.

– Går sikkert opp i morgen

Men tror folk på at drivstoffprisene til bensinstasjonene i Alta vil holde seg?

– Nei, i morgen vil det sikkert koste 15-16 kroner, avslutter Kathrine Bjørnstad.

Det har ikke lyktes iFinnmark å få kontakt med Circle K på Elvebakken for å høre om prisene ei Esso i Bukta. Ved Shell på Elvebakken blir vi henvist til Shell sentralt da prisene styres derfra, men heller ikke der har vi lyktes å komme i kontakt med noen som kan svare på hvorfor prisene er så lave.