I 23-tiden lørdag kveld kom fem ungdommer kjørene til sjøkanten ved Storengveien på Kronstad i Alta. Derfra gikk de ut på den utrygge isen ved elvemunningen til Tverrelva.

Det er ikke første gang det skjer, ifølge Carielle Wilhelmsen. Hun bor i området.

- Torsdag også, da var det nærmere 15-20 ungdommer og barn der ute. Den minste så ut til å være 10-11 år gammel, sier hun.

Politiet i Alta sendte da brannvesenet ut til stedet torsdag. De skal ha kommet i kontakt med barna og fikk dem bort fra isflakene, opplyste 110-sentralen da.

To dager senere

I kveldsmørket lørdag var det igjen nye barn på stedet. De har dratt derfra når iFinnmark ringer Carielle Wilhelmsen og spør om bildet hun har publisert på "Oppslagstavla i Alta” på Facebook.

- Torsdag havnet noen av ungene ute i vannet flere ganger, og en av dem hadde en lang stokk som de brukte til å skyve seg rundt med, sier hun.

Flere av ungdommene kom kjørene til stedet med firhjulinger og traktor, mens andre kom gående.

Wilhelmsen er bekymret for at leken kan gå galt, og oppfordrer derfor foreldrene til å snakke med barna sine.

Politiet advarer

Politiets operasjonsleder Ann Rigmor Søderholm i Finnmark politidistrikt sier at politiet ikke har fått melding om denne leken lørdag kveld.

- Vi får slike meldinger av og til. Vi synes ikke noe om at noen beveger seg på farlig is. Vi advarer mot det, sier hun.