Gå til sidens hovedinnhold

Finn-Hågen Krogh sikret norsk VM-gull

Artikkelen er over 4 år gammel

Norge og Russland fulgte hverandre som katt og mus på de to første klassisk etappene på VM-stafetten i Lahti. Ingen av de andre nasjonene klarte å holde følge med Norge og Russland. På den tredje etappen mørnet Martin Johnsrud Sundby sin russiske konkurrent, og rykket ifra på den siste fristilsrunden. Han ga Finn-Hågen Krogh fra Alta og Tverrelvdalen et forsprang på 17,7 sekunder. Krogh fikk sin debut som ankermann for det norske herrelandslaget med russiske Sergej Ustjugov i ryggen.

Igjennom den siste etappen holdt finnmarkingen avstanden til russeren i de to første rundene. På den tredje runden tok russeren innpå, men Krogh svarte og ut på den fjerde og siste runden var finnmarkingen 8,1 sekund foran Sergej Ustjugov.

Russeren som har to gull og en sølv fra før i VM klarte ikke å ta inn Krogh på den siste runden, og finnmarkingen gikk over målstreken uten å måtte vise fram sine spurtegenskaper.

- Det er den verste karen (Sergej Ustjugov) å ha bak seg. Martin ga meg akkurat nok. Det var fryktelige forhold. Beina mine «brant» etter bare noen få meter, sa Krogh til FIS-TV.

Sverige tok bronsen ved Calle Halfvarsson. Finland falt i siste sving i kampen om medalje.

På det norske laget gikk Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Finn-Hågen Krogh.

Facebook 

Kommentarer til denne saken