Emilie Kristoffersen fra Team Nord-Norge og Alta gikk inn til en svært hyggelig tredjeplass på ti kilometer fri teknikk i norgescupen på Gålå fredag.

Rennet ble vunnet av Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som slo Kristoffersen med 41,7 sekunder.

– Jeg følte at jeg traff med åpninga. Som regel er jeg litt for ivrig i åpninga, sa Emilie Kristoffersen på sendingen til Norges Skiforbund som du kan se videre utover dagen på nordlys.no.

Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag og Team Nord-Norge bidro til en hyggelig nordnorsk dag med en femteplass, drøye minuttet bak Uhrenholdt Jacobsen i mål.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg tror det er det beste skøyteløpet jeg har gått i år, sa Theodorsen på sendingen til Norges Skiforbund etter målgang.

Kristoffersen sa klart og tydelig i målområdet at målet er å få gå neste helgs verdenscup på Lillehammer, der Norge har en kvote på 15 løpere både på kvinne- og herresiden.

Der mener Team Nord-Norge-trener at både Kristoffersen og Theodorsen kan være aktuelle, sammen med Anna Svendsen, som fredag tok seg videre fra en svært overraskende prolog i verdenscupen i Finland.

– Sinnssykt artig

– Absolutt, svarer Skogstad på om han mener Team Nord-Norge har tre Lillehammer-aktuelle løpere på kvinnesiden.

– Da handler det også om å gå fort her på søndag når det er duatlon, understreker Skogstad overfor Nordlys.

Han var godt fornøyd med laginnsatsen, der Lovise Heimdal fra Bardu også endte på en tiendeplass og Merete Myrseth på en 20. plass.

– Det var veldig artig, spesielt å se Emilie, som fullførte så bra i dag. Det er sinnssykt artig at hun endelig tar steget inn på pallen. Det var kjempebra av Silje også – vi kan nok begynne å si at hun er ordentlig på vei tilbake. Lovise fikk det nok litt på slutten, mens det var artig å se Merete tilbake i norgescupen etter ett år i USA. Det var et kjempesteg i riktig retning for hennes del, mener Team Nord-Norge-treneren.

Ellers plasserte Kvaløyslettas Berthe Svenkerud seg på en hyggelig tolvteplass, mens klubbvenninne Anette Kjelbergvik ble nummer 30.

Brøt og sto over

På herrenes 15 kilometer ble Daniel Stock fra Vadsø nummer 14, tre plasser foran Petter Northug i trønderens første renn for sesongen.

For Team Nord-Norges del ble Martin Mikkelsen nummer 29, mens Erik Valnes brøt konkurransen. Torgeir Sulen Hovland sto over fredagens distanse.

Ellers ble Edvin Frost fra Tromsø Skiklubb nummer 64, og Maximilian Bie fra Bardufoss endte som nummer 72.