Sigmunds selvlagde gompi-ski forsvant iløpet av natta: – Jeg er både sint og stum

Bildet av Sigmund Alexandersen med campingvogna på fjellet er tatt for rundt 2 år siden. Her ser man at skiene er påmontert.

Bildet av Sigmund Alexandersen med campingvogna på fjellet er tatt for rundt 2 år siden. Her ser man at skiene er påmontert.

Artikkelen er over 3 år gammel

Sigmund Alexandersen ble frastjålet skiene til gompien sin i Stilla i Alta i forrige uke. Han reagerer med både sinne og stumhet over det frekke tyveriet.

DEL

(iAlta) Sigmund forteller til Kronstadposten at han og en kamerat fraktet hver sin campingvogn opp til parkeringsplassen i Stilla tirsdag i forrige uke, for at de skulle kjøres opp til Flatvannet torsdagen. For å være litt i forkant av dette monterte Sigmund skiene på vogna. Det angrer han på nå.

– Jeg tenkte at jeg skulle være smart å gjøre forarbeid med å montere skiene på vogna, for jeg hadde ikke tenkt at noen skulle være så frekk å stjele dem. Dette skjedde mest sannsynlig midt på natta til torsdag, for jeg har fått vite av andre turkamerater at skiene var der på kvelden onsdag, sier Sigmund Alexandersen.

Alexandersen konstaterer at det er ekstra surt etter som han selv har laget gompiskiene, og at de er spesialtilpasset for hans vogn.

– Jeg må lage nye nå, og det er to-tre dagers arbeid med montering av slike ski. Det kan ta flere uker før de blir klare, for jeg må få tak i alt materiellet, sukker han.

– Koster flere tusen

– Man blir stum, sint og fortvilt om en annen når slikt skjer. Skiene koster mange tusen og det er mange timer med arbeid bak dem. De som tok dem må være svimmel, for de passer ingen andre vogner enn min, sier en fortvilet eier.

Skiene er nesten tre meter lang og er i fargen grønn, og i følge Sigmund var det spor etter noen som hadde trukket skiene opp i en henger. De frekke tyvene hadde ikke bare tatt skiene, men de hadde også brutt seg inn i bagasjerommet foran på vogna å stjålet en spade. Men Sigmund sier at det er bagateller i forhold til skityveriet.

– Dette er ingen forsikringssak og derfor trenger jeg tips. Det er vanskelig å si om jeg noen gang kommer til å finne skiene og at jeg ser dem igjen. Om de kommer til rette så kommer de sikkert når jeg er ferdig med de nye skiene, men da kan jeg selge dem. Uansett er det jo kjedelig, konkluderer han.

– Det kan være at tyvene lakker skiene om og slikt, men det skal mye til at man ikke ser at de er mine. Han skal være flink han som eventuelt ombygger skiene og tyvene kan heller ikke selge dem her i Alta. Da kommer de til å bli gjenkjent, sier Alexandersen, som også har tatt kontakt med Statens Naturoppsyn og Reinpolitiet. – De har fått bilder av skiene og vil bistå i søket. Politiet har liten tro på at de kommer til rette, så det er vanskelig å si. Jeg håper uansett at jeg får skiene tilbake, fortviler han.

Vil ha tips

De siste årene har Sigmund Alexandersen hatt camp på Flatvannet, etter rundt 20 år i Stabbursdalen.

– Jeg har vært på fjellet siden 1991 og det eneste tyveriet jeg har opplevd i løpet av mine år tidligere er å miste en øks, sier han videre.

Årets camp på Flatvannet er utsatt, men det ble likevel en fjelltur til Flatvannet forrige helg. Men bare med en vogn.

– Jeg kan ikke beskylde noen får å ha tatt skiene mine, men jeg har noen navn på lista. Dette arbeidet må politiet ta seg av, men tips tar jeg i mot med stor takk, avslutter Alexandersen.

Artikkeltags