Gå til sidens hovedinnhold

Overflatesøket etter savnet båt avsluttes: – Vi har dessverre ikke håp om å finne overlevende

Artikkelen er over 3 år gammel

Hovedredningssentralen i Nord-Norge avslutter redningsaksjonen og overlater letearbeidet til politiet.

– Det ligger i kortene at vi dessverre ikke har håp om å finne overlevende, sier vakthavende redningsleder Kjell Johansen til iFinnmark.

Den store leteaksjonen har pågått i to dager. Mandag kveld ble en luke og en stol funnet flytende på sjøen, men etter dette er det ikke gjort flere funn.

LES OGSÅ: 18 forskjellige fartøyer var med på søket etter savnet båt med en mann om bord: – Mektige greier

– Det er en av grunnene til at vi dessverre ikke finner spor etter det savnede fartøyet. Til tross for innsatsen vi har gjort i to dager, så ser det ikke særlig lyst ut dessverre. Det er særlig trist ovenfor de pårørende å komme med en sånn melding, men vi må stålsette oss og innse at verden av og til er slik, sier Johansen.

Nå overtar Finnmark politidistrikt letearbeidet.

– Vi vil fortsette arbeidet som er gjort inntil nå med å kartlegge vitner og søket og snakke med folk som muligens har sett det savna fartøyet. Vi vil også forsøke å avhøre vitner som har informasjon som fører til hvilket område vi skal prioritere, Strandsøk og leting under vann med ROV er også aktuelt., sier operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Torfinn Halvari.

LES OGSÅ: Et «dusin antall øyne», overflaterader og IR-kamera brukes fra luften for å finne savnet

Han informerer om at søket ikke er helt avsluttet. Forsvaret som har kystvaktfartøy i området skal fremdeles fortsette sine undersøkelser i det aktuelle området.

Funnene som er gjort blir brukt som konkrete holdepunkter i letingen framover.

– Derfor må vi få avkreftet eller bekreftet at det stammer fra fartøyet. Nå prioriterer vi å komme i kontakt med flest mulig som har vært i området. Vi oppfordrer til å ta kontakt, sier Halvari.

Kommentarer til denne saken