Gå til sidens hovedinnhold

Kvænangen vil ikke slå seg sammen med noen

Artikkelen er over 5 år gammel

Onsdag var det rådgivende folkeavstemning i Kvænangen kommune om kommunesammenslåing eller ikke. De stemte mot.

Ordfører i Kvænangen Eirik Losnegaard Mevik sier onsdag kveld, at det er en overveldende enighet om at Kvænangen skal bestå som en egen kommune.

– 92 prosent stemte mot kommunesammenslåing. Vi har ikke fintelt på de andre alternativene, det er mindre relevant, sier han.

Og legger til:

– Vi politikere har stått veldig samlet om at vi ønsker å bestå som en egen kommune. Det er artig å se at vi helt på linje med folket.

To spørsmål

På stemmesedlene var det to spørsmål til innbyggerne:

1) Ønsker du at Kvænangen kommune skal bestå som egen kommune i framtiden, ja eller nei?

2) Dersom vi må slå oss sammen med noen, foretrekker du Nord-Troms eller Alta?

Nord-Troms-alternativet består i å slå seg sammen med Nordreisa, Kåfjord og Skjervøy-kommuner.

I tillegg har Kvænangen sammen med Alta og Loppa blitt enige om en intensjonsavtale.

Godt oppmøte

Kvænangen-ordfører Eirik Losnegaard Mevik har til iFinnmark tidligere sagt at han har inntrykk av at de fleste innbyggerne vil at Kvænangen skal stå som egen kommune.

– Det har vært veldig bra oppmøte så langt, både i dag og det har vært god oppslutning om forhåndsstemningen, sa Mevik til iFinnmark i 16:30-tiden onsdag.

Loppa

Loppa skal ha sin rådgivende folkeavstemning torsdag 2. juni. Ordfører Steinar Halvorsen (H) har tidligere sagt at Loppa må slå seg sammen med i alle fall Alta.

– Vi må stikke fingeren i jorda. Skal vi være med eller død ut? Jeg vil være med, sier Halvorsen, sa han til iFinnmark 13. mai.

I Alta blir det ikke folkeavstemning. Ordfører Monica Nielsen og de andre politikerne gikk tirsdag inn for intensjonsavtalen med Loppa og Kvænangen.

Kommentarer til denne saken