Nå er Sennalandet åpnet

FLOTT VÆR: Sola skinner på E6 ved Aisaroaivi torsdag morgen.

FLOTT VÆR: Sola skinner på E6 ved Aisaroaivi torsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hovedfartsåren i Finnmark er åpnet igjen etter lenge å ha vært stengt. Andre steder påvirker rasfare, arrangement og veivedlikehold veiene i Vest-Finnmark.

DEL

Sennalandet ble åpnet torsdag formiddag etter å ha vært stengt torsdag på grunn av flere ras ved Stokkedalen.

Geologene har gjort nye vurderinger på stedet torsdag. De kom fram til at det er lenger ansett å være fare for nye ras utover den rasfaren som det normalt er på vinterstid.

Veien er nå åpnet igjen, men veistandarden er ikke fullgod ennå.

– Det åpnet der nettopp for fri ferdsel. Det er veldig fint vær nå, men det kan være redusert standard på veien den første timen, sier trafikkoperatør Renate Aanes.

Rasfare er det fortsatt på fylkesvei 19 på strekningen Nyvoll og Lerresfjord. Her blir veien stengt inntil videre.

Det må også nevnes at det er moderat fare for snøras i Vest-Finnmark etter flere dager med byger og kraftig vind. Vinden skal roe seg og det er ventet færre snøbyger fredag, men snøflak bruker tid på å stabilisere seg i det kalde været, ifølge Varsom.no.

Strekningen mellom Skarsvåg og Nordkapp er kolonnekjørt som vanlig på denne årstiden.

Det varsles også om stenging av fylkesvei 5 ved Kautokeino skole fra klokken 00:00 fredag og fram til klokken 06:00 mandag morgen. Avstengingen skjer på grunn av arrangementet Finnmarksløpet.

På øvrige veier i Finnmark kan det nevnes at Honningsvågtunnelen holdes stengt fra klokken 23 torsdag kveld og fram til klokken sju fredag morgen på grunn av vedlikeholdsarbeid.

Artikkeltags