«Kobba» er klar for utlandet

KOBBA: Stig Frode Henriksen spilte og bidro på manussiden. Nå er serien klar for det engelske markedet.

KOBBA: Stig Frode Henriksen spilte og bidro på manussiden. Nå er serien klar for det engelske markedet.

Artikkelen er over 3 år gammel

Tommy Wirkola og Stig Frode Henriksen sin TV-serie, «Hellfjord», vises på Channel 4 på fotballøya.

DEL

I 2012 gikk «Hellfjord» på NRK. Serien altaværingene Stig Frode Henriksen og Tommy Wirkola skrev sammen med komikeren Zahid Ali har nå blitt solgt utenlands. Serien ble produsert av Tappeluft Pictures for NRK, og nå er serien en av seriene i kategorien Walter Presents på Channel 4 i Storbritannia.

«Hellfjord» har blant annet blitt omtalt som veldig morsom av The Sun, og den blir sammenlignet med serien «The League of Gentlemen» av den britiske storavisen.

Zahid Ali spilleren hovedrollen som Salmander i serien, som består av sju episoder. Hammerfestingen Maria Bock har også en rolle i NRK-serien.

Spennende

Stig Frode Henriksen skrev ikke bare manuset, han har også rollen som «Kobba» i serien. Manusforfatteren og skuespilleren synes det er svært gledelig å se at serien lever videre utenfor landegrensene fem år etter norgespremieren.

– Jeg synes det er veldig artig at «Hellfjord» vises i England, og jeg tror absolutt de tar humoren. Selv er jeg kjempefan av engelskhumor, og er veldig inspirert av ting som «The Trip», «Alan Partridge», og «Fawlty Towers». Så spennende at det er interesse for serien ute i verden, kommenterer Henriksen, som legger til at serien har gått eller går i Polen, Tyskland og Australia.

Motiverende

I tillegg til «Hellfjord» så viser også Channel 4 blant annet «Dicte» og «Merciless» på samme plattform. Stig Frode Henriksen håper at interessen for serien utenfor landegrensene skal åpne opp for en ny sesong med «Hellfjord».

– Det er jo motiverende om man skulle prøve å få til en ny sesong, som vi faktisk har snakket litt om, forteller «Kobba».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken