– Vi gjentar i år suksessen Lokalhandelsdager. Dette er et konsept som Finnmark Dagblad utviklet i fjor, og som ble veldig positivt mottatt, både blant butikker og kunder, sier salgssjef i Finnmark Dagblad Anders Nesse.

Annerledes kampanje

Kampanjen startet idag tidlig og varer fram til lørdag klokken 16.00.

– Lokalhandelsdager er en annerledes kampanje som går ut på å løfte de lokale butikkene. Vi forteller om butikkene. Gjerne litt om hva de driver med og hvem som jobber der, slik at kundene får en enda sterkere relasjon til bedriftene lokalt, sier markedskonsulent Jørn Hartvigsen, som sammen med Nesse står bak gjennomføringen.

Nesse mener det er viktig å slå et slag for de lokale butikkene.

– Vi bruker kampanjen til å fortelle kundene om alle fordelene med å handle lokalt kontra netthandel. Som for eksempel at det er de lokale butikkene som gir ungdommen helge- og sommerjobb. Det er også de som stiller opp med premier når det lokale idrettslaget selger lodd på dugnad. De lokale butikkene gir også masse arbeidsplasser som sørger for at folk kan bo der de vil. Lokale bedrifter betaler også skatt til kommunen sin, som gjør at vi har veier, skoler og helsetjenester. Så fordelene med å handle i de lokale butikkene er mange, sier markedssjefen.

43 butikker deltar

Totalt 43 butikker deltar, og gjør en ekstra innsats for kundene disse dagene forteller Nesse.

– I tillegg belønner Finnmark Dagblad fire heldige vinnere hvor den ene får 50 000 kroner i pengepremie, mens de tre andre vinner gavekort på 5000 kr hver. Vinne kan man gjøre ved å handle for mer enn 200 kroner i en eller flere av butikkene som er med, skrive navn og nummer på kvitteringen og legge kvitteringen i en av de 5 boksene rundt i Alta. Kun originalkvittering kan vinne, forklarer han.

På lørdag har Finnmark Dagblad stand i gågata og konkurranser og musikk.

– Blant annet får vi besøk av Skodi Rein, Olgas smultriner og Skjervøy fiskemat, sier Nesse.

– Vi avslutter dagen med gratis konsert med Kristian Park ca. kl. 15.00 og trekning av premiene klokken 16.00. Nytt av året er at for å vinne premiene, så må man være tilstede under trekningen, sier salgssjefen.