Altaværing er ny leder i komponistforeningen

TOPPVERV: Jørgen Karlstrøm er valgt inn som ny styreleder i Norsk Komponistforening.

TOPPVERV: Jørgen Karlstrøm er valgt inn som ny styreleder i Norsk Komponistforening. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I forrige uke avholdt Norsk Komponistforening den årlige generalforsamlingen, og på programmet sto blant annet valg til styret. Altaværingen Jørgen Karlstrøm (35) var valgkomiteens kandidat til ny styreleder. Generalforsamlingen stilte seg bak valgkomiteens forslag, og dermed er Karlstrøm fra Alta ny styreleder i Norsk Komponistforening. Stine Sørlie fra Oslo ble ny nestleder.

35-åringen fra Alta er frilans komponist, produsent og musiker, og er utdannet ved Norges musikkhøgskole, Hochshule für Musik «Hanns Eisler» Berlin og Griegakademiet. Mastergraden fra NMH handlet om instrumentasjon og klangkontroll i akustiske ensembler ved hjelp av datamaskin. Han har skrevet bestillingsverk blant annet til Oslo-Filharmonien, Oslo Sinfonietta, Arditti, Cikada, NOSO, Ultima og Ilios. Karlstrøm er varamedlem i Komponistenes Vederlagsfond og i TONOs musikk- og tekstfaglige utvalg, melder komponistforeningen i en pressemelding.

De siste årene har han jobbet som studioprodusent og låtskriver med base i PhatCat Studios. Karlstrøm har spilt inn, skrevet og produsert både rock, pop, folkemusikk, elektronisk musikk og jazz, og har førstehånds kunnskap om det omkringliggende musikalske og musikkpolitiske landskapet som Komponistforeningen opererer i. Men det er som komponist han har sin største musikalske og faglige tyngde, melder Norsk Komponistforening videre i pressemeldingen.

Rettigheter

Jørgen Karlstrøm er sterkt involvert i organisasjonslivet i tillegg til å komponere musikk. Han vil i sitt nye verv jobbe hardt for å forbedre rammevilkårene til norske komponister.

– Min fremste oppgave som leder av Komponistforeningen er å forsvare våre rettigheter som komponister. Jeg vil arbeide for at rammevilkårene skal bli bedre, og at de i enda sterkere grad enn i dag skal reflektere det mangfoldet av arbeidsmetoder og kunstneriske uttrykk vi har representert i vår forening, enten det dreier seg om arbeid med installasjoner, elektronisk musikk, eller partiturer for strykekvartett; Vi må forme vilkårene etter den kunstneriske virkeligheten, og den virkeligheten er i stadig endring – vårt arbeid må reflektere det, sier Karlstrøm i en pressemelding etter generalforsamlingen.

– Nå som vi straks går inn i vårt 100-årsjubileum er jeg klar til å legge hele min innsats inn i å legge et godt grunnlag for at vi også i de neste 100 årene vil være en klar, tydelig, og betydelig stemme i norsk kulturliv.

Artikkeltags