Ingrid Andrea Greibrokk (15) får kommunens Kulturstipendet. Stipendet er på 15.000 kroner og kommunen begrunner prisen slik:

– Kulturstipendet for 2015 tildeles Ingrid Greibrokk. Ingrid er et sjakktalent som i en av verdens største idretter over tid har vist vilje til å satse og evne til å hevde seg på nasjonalt og nå internasjonalt nivå. Ingrid er regjerende norgesmester og deltar i disse dager i VM. Hun planlegger videre å fordype seg i sjakk og søke seg inn på NTG i Bærum på sjakklinja, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Ildsjelprisen har kommunen tildelt May-Liss Thomassen. Hun får 15.000 kroner hun skal donere til en god sak.

Årets Ildsjel i Alta er May-Liss Thomassen. Hun har i en årrekke vært en aktiv pådriver for musikkmiljøet i Alta og i Finnmark. Hun har hatt lederverv og spilt i Alta musikkorps siden 1990, hatt styreverv i Aronnesrocken og jobbet som frivillig og gitt av seg selv i forbindelse med mange andre festivaler. I tillegg har hun i mange år vært styreleder i Alta musikkråd og vært ansvarlig for Alta kommunes 17. mai arrangement. May-Liss stiller alltid opp når noe skal skje og skal ha en del av æren for at kulturlivet i Alta lever og utmerker seg som et av de desidert beste i Norge, skriver Alta kommune.

Årets Kulturpris går til Nils Anders Mortensen. Også han får 15.000 kroner.

– Kulturprisen fra Alta kommune for 2015 går til en av landets fremste pianister: Nils Anders Mortensen. Nils Anders har gitt ut en rekke album og høster lovord langt utenfor Altas og Norges grenser. Nils Anders er en meget ettertraktet pianist og en meget god Alta-ambassadør uansett hvor han opptrer. Til daglig er Nils Anders ansatt i Scene Finnmark som musiker i Ensemble Noor. Nils Anders Mortensen fremhever aldri seg selv, men gir alltid av seg selv både på de store scener og for det lokale kultur og musikkliv, skriver Alta kommune om vinneren.

Det er Hovedutvalg for oppvekst og kultur står for tildelingen. Overrekkelsen skjer på Alta museum 3. desember.