Tiltalt for grove seksuelle overgrep mot jente (8): Mann risikerer 21 års fengsel

AVVISER Straffskyld: Advokat Harald Stabell forsvarer 23-åringen som står tiltalt for overgrep mot barn under 10 år. Han sier at hans klient stiller seg uforstående til tiltalen, og tar saken meget tungt.

AVVISER Straffskyld: Advokat Harald Stabell forsvarer 23-åringen som står tiltalt for overgrep mot barn under 10 år. Han sier at hans klient stiller seg uforstående til tiltalen, og tar saken meget tungt.

Artikkelen er over 4 år gammel

En mann (23) fra Alta risikerer inntil 21 års fengsel dersom han blir funnet skyldig i grove seksuelle overgrep gjennom seks år. Overgrepene skal ha startet da jenta var 8 år gammel.

DEL

Mannen står i Alta tingrett tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år, herunder samleie og seksuell omgang likestilt med samleie. Ifølge tiltalen skal handlingen være foretatt overfor barn under 10 år, og det skal ha skjedd gjentatte overgrep.

Sendt til riksadvokaten

Saken har vært innom Riksadvokaten, det høyeste nivået i påtalemyndigheten i Norge. Det skjer kun i de mest alvorlige sakene.

– Ved en rekke anledninger i tidsrommet desember 2009-mars 2015 hadde han seksuell omgang med (jenta), herunder ved at han førte penis inn i endetarmsåpningen hennes, fikk henne til å masturbere ham og/eller suge hans penis, står det å lese i tiltalen mot mannen.

Jenta, som er født i 2002, var 8 år gammel da overgrepene skal ha startet i 2009. Mannen var på tidspunktet 16 år gammel.

Streng strafferamme

Tiltalen er tatt ut etter straffelovens paragraf 195. I og med at det er snakk om en jente på under 10 år i saken, og det skal ha skjedd gjentatte overgrep, er strafferammen 21 års fengsel.

– Tar saken tungt

Mannen forsvares av advokat Harald Stabell. Han sier til iFinnmark at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Han avviser å ha hatt noe med de omtalte seksuelle overgrepene å gjøre, sier Stabell til iFinnmark.

Han forteller at hans klient tar tiltalen meget tungt.

– Det er en veldig stor belastning for han og først bli siktet og så tiltalt i denne saken, sier Stabell.

Påtaleansvarlig i saken er Torstein Hevnskjel hos Statsadvokaten i Troms og Finnmark. Han var ikke tilgjengelig for kommentar i sakens anledning. Torstein Lindquister hos statsadvokaten varsler at saken trolig vil gå for lukkede dører når den starter i Alta tingrett 23. mai 2016.

Det er satt av fem dager til behandling av saken.

Line Hammari er bistandsadvokat for jenta, som i dag er 14 år gammel. Det har ikke lyktes iFinnmark å komme i kontakt med Hammari tirsdag.

Artikkeltags