Gå til sidens hovedinnhold

Stortingsmann fra Finnmark: - Blir kvalm av dette

Artikkelen er over 5 år gammel

- Tror Gud er utrolig skuffet og skamfull, sier Kåre Simensen etter NRK-dokumentar.

Stortingsmann fra Finnmark, Kåre Simensen (Ap) reagerer sterkt etter en NRK-sendt dokumentar mandag om hvordan pressen i USA svelger propaganda fra Israel ukritisk.

- De som tror på propaganda fra Israel må gjerne tro på det. Jeg gjør ikke det, dagens ledende politiske parti i Israel - Likud - vil jage alle palestinere ut av Gaza og Vestbredden. Det ser vi ved at de tillater nybyggere å bygge den ene bosettingen etter den andre uten at myndighetene stopper dem, sier Simensen.

- Tror Gud er skuffet og skamfull

Han viser til bombing av Gaza by i 2014 som et bevis på overdreven bruk av våpenmakt.

- De aller fleste som ble drept var sivile, fastholder han.

- Bildene jeg har tatt selv i Gaza viser et eksempel på hvordan Israel forsvarer seg selv ved å legge Palestina i grus. Derfor tror jeg ikke på Israels propaganda. Jeg har sett resultatet av deres propaganda i praksis. Jeg tror Gud er utrolig skuffet og skamfull over hvordan Israel praktiserer å være Guds utvalgte folk, sier Simensen, som er medlem av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

- Blir kvalm

Han legger til at når han hører Israels statsminister i etterkant av den brutale og voldsomme bombingen påstår at den palestinske befolkningen bruker de døde som en del av propagandaen mot Israel, da blir han kvalm.

- Hva bør norske myndigheter gjøre overfor Israel?

- Det første og viktigste er å anerkjenne Palestina som egen stat så fort som mulig. Jeg mener regjeringen snarest mulig må bidra til at det skjer. Etter mitt syn er det den eneste løsningen for Palestina-konflikten. Men da må begge nasjoner annerkjenne hverandre, sier Simensen og understreker at dette er hans personlige mening.

Kommentarer til denne saken