Kongen og Heggem spiste oppdrettslaks

DELTE BORD: Kong Harald og tidligere Liverpool-proff Vegard Heggem er ivrige laksefiskere begge to, og de spiste oppdrettslaks på mandag.

DELTE BORD: Kong Harald og tidligere Liverpool-proff Vegard Heggem er ivrige laksefiskere begge to, og de spiste oppdrettslaks på mandag.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det var laget en egen meny på Sorrisniva av kokk Johnny Trasti under kongebesøket på mandag. På den trerettersmenyen sto lokale produkter, men også en spesialrett i forhold til temaet villaks.

Forretten var ovnsbakt laks fra lukket oppdrettsanlegg. Grønne grønnsaker og hollandés. Drikke var en Chablis 2014.

LES OGSÅ: Kong Harald fikk både se og smake på iskunst

Hovedretten var ytrefilet av elg. Kremet savoykål, pastinakk, sopp, rødløk og rosinsaus. Stekt potet fra Tangen gård. Drikke var Chateauneuf du Pape 2012.

Desserten var multemousse kake. Kremet karamellsaus og multebær.

LES OGSÅ: Kongebesøk gir god reklame for ishotellet (krever innlogging)

Daglig leder Tor Kjetil Wisløff hadde ikke selv stått for bestillingen av laks, og kunne derfor ikke si hvilket lukket anlegg det kom ifra, men resten av maten hadde stort sett lokal tilknytning.

– Vi får stort sett tak i lokale produkter som vi har på menyen. Elgkjøttet kjøper vi lokalt eller fra Karasjok. Harer får vi fra Årøya, og fisken får vi fra Hasvik, sier Wisløff om maten de har på menyen.

Artikkeltags