Smiler hele veien til kommunekassa

AP-DUO: Monica Nielsen og Ole Steinar Østlyngen.

AP-DUO: Monica Nielsen og Ole Steinar Østlyngen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Alta kommune går så det suser økonomisk.

DEL

Regnskapet for 2016 til Alta kommune er klart. Det viser at Alta kommune i i fjor hadde et netto driftsresultat på 38,5 millioner kroner, mot 28,5 i i 2015.

Driftsresultatet i 2014 var på minus 2,5 millioner kroner.

Mindreforbruket i 2016 blir på om lag 19 millioner kroner i 2016 mot 18,7 i 2015.

God drift

– Dette viser at vi har en god drift nå etter flere år med nullår, sier Ole Steinar Østlyngen (Ap) til iFinnmark. Han er leder av økonomiutvalget i Alta kommune.

I tillegg til driftsresultatet har kommunen økt disposisjonsfondet med 30 millioner kroner i 2016. Der står det i dag 44 millioner kroner, ifølge Østlyngen.

Også rådmann Bjørn-Atle Hansen er fornøyd.

– Resultatet er over 2 prosent, og det er som det bør være, sier han til iFinnmark.

– God styring

Alta-ordfører Monica Nielsen (Ap) er naturlig nok fornøyd med resultatet for 2016.

– Vi har hatt god styring, i tråd med planen som vi har lagt, sier hun til iFinnmark.

I 2016 var det ifølge Nielsen og Ole Steinar Østlyngen skole som var hovedfokus.

– Vi fikk mange tilstandsrapporter som viste at noe må gjøres. Nå skal en ny sentralskole i Alta utredes og kommer opp som egen sak i april, sier Østlyngen.

– Blir det ny sentralskole?

– Jeg regner med det, svarer han raskt.

– Nå kommer det en ny brakkerigg i Saga, og det ligger an til at Kaiskuru utvides til 1-7-skole. Da får vi også løst noe, sier han.

– Det har kommet kritikk mot at dere kutter lærerstillinger, hva sier dere nå i en situasjon når kommunen går godt økonomisk?

– Det stemmer ikke at vi har kuttet, men at vi ikke har økt så mye som administrasjonen har ønsket. Vi ligger over landsgjennomsnittet når det gjelder lærertetthet, men dersom det er hull i enkelte klasser, så skal vi fylle dem, sier Ole Steinar Østlyngen.

Helse i 2017

Fokus i 2017 ifølge de blir helse.

– Vi har vedtatt å bygge et nytt omsorgssenter. Nå skal vi ha fokus på innhold og tjenester innenfor helse, sier Monica Nielsen.

– Vi kommer kanskje til å se resultatene innenfor skole i 2020, og innenfor helse fram mot 2025, legger Ole Steinar Østlyngen til.

Artikkeltags