Trondheim: Onsdag og torsdag avholdes NM i kokkekunst for 4. gang i Trondheim under storhusholdningsmessen MENY 2016. Totalt 12 deltakere har kvalifisert seg til NM, og blant dem som har kommet gjennom nåløyet er Inge Olsen fra Alta. 22-åringen er den første fra Finnmark som har kvalifisert seg til NM i kokkekunst. Onsdag skal Olsen i ringen, og det er en treretters meny som skal imponere dommerne på onsdag.

– Forretten er vegetarisk, og skal bestå av gulrot, potet og brie. Hovedretten skal inneholde svinecarre, rødbeter og purreløk. Desserten skal bestå av sjokolade, bringebær og jordbær, forteller Olsen, som har egne elementer som han utfyller rettene med.

Topp 3

Det er tøff konkurranse i kokkebransjen i Norge, men Inge Olsen reiser ikke til Trondheim med en klar målsetting.

– Målsettingen er topp-tre. For skal man være med, så skal man ikke leke. Jeg kjenner til flere av de andre deltakerne, og vet hvor listen ligger, forteller 22-åringen, som har jobbet på flere anerkjente kjøkken i Oslo og den siste tiden har han jobbet hos Hoftepluss, men han valgte å si opp jobben for å forberede seg hundre prosent inn mot kokkemesterskapet.

–Det har vært fire måneder med jobbing, og menyen laget jeg i slutten av februar. De siste to månedene har jeg trent ganske ofte, så jeg har ofret inntekt og fritid den siste tiden. Men noe må man ofre for å være best mulig forberedt, legger altaværingen til.

Støttespillere

Under NM har Olsen med seg lærlingen Steffen Aronsen fra Alta på laget. I tillegg har han fått god støtte fra Bama i Tromsø og lokalt foran NM.

– Det koster en del penger og tid å forberede seg til et NM. Bama er en av de største sponsorene i denne typen mesterskap, men Trasti & Trine har bistått med kjøkken til meg og Alta kommune har også støttet meg, opplyser Inge Olsen før NM-debuten.

– Torsdagskveld blir vinneren kåret, avslutter Alta-kokken.

NM konkurransen:

Kokkene skal komponere en 3-retters meny til 12 personer av årets utvalgte råvarer.

Forrett:
Vegtar forrett ( Lacto ovo- Meieri og egg kan benyttes )
Skal bestå av Perlepotet levert fra Frosta Øko Gulrot levert fra Frosta
Økologisk Brie fra Dovre

Hovedrett:
skal bestå av minst 60 prosent Svinecarre stykke m 6 ben (ikke pusset) fra Innherred, epd 4475273 hver deltaker mottar 3 stk carre ved konkurranse start
Som garnityr skal minst én av grønnsakene, purreløk og beter benyttes

Dessert:
Sjokolade Valrhonas nyeste Fairtrade /Øko sjokolade av det mørke slaget ACAOBA 60 % sammen med Bringebær og jordbær fra BAMA.