Gå til sidens hovedinnhold

Aurora Kino Alta var nær ved å ta rekord – fjoråret ble bare slått av ett tidligere kinoår

Artikkelen er over 4 år gammel

2016 går inn i historien som det nest beste kinoåret noensinne i Alta. Kinosjefen har legger listen enda høyere i 2017.

Administrerende direktør i Aurora Kino IKS, Geir Martin Jensen, er svært fornøyd med kinobesøket i 2016. Han trekker fram besøket i Alta som svært gledelig. Totalt løste 55.425 billett på kinoen i fjor. Dette er en økning på 11 prosent sammenlignet med 2015.

– Faktisk har ikke kinobesøket i Alta vært bedre siden Tommy Wirkolas «Død Snø» herjet kinolerretene tilbake i 2009. 2016 skriver seg også inn i historien som det nest beste kinoåret i Alta i moderne tid. Det vil si så langt tilbake som vi sitter på besøkstall, som er for de siste 30 årene, skriver Jensen i en pressemelding.

– Kinoen omsatte billetter for 5,2 millioner kroner, som er en økning på 16 prosent sammenlignet med 2015. Dette er ny rekord. I tillegg til dette kommer en kioskomsetning på drøye 2,7 millioner kroner, legger han til.

Norske suksesser

Aurora Alta Kino har hatt merket størst interesse for de norske storfilmene i 2016. Det er «Børning 2», «Snekker Andersen og Julenissen» og «Kongens Nei».

– Det er litt artig at det er tre norske filmer som er på topp, forteller kinosjefen i Alta, Kjell Gundersen, som tror at det må komme en ny Tommy Wirkola-film laget i Alta om det skal bli satt en ny rekord.

– En ny Wirkola-film med lokalt tilsnitt, det trekker mest folk til kinoen.

(Saken fortsetter under.)

 

Godt år

Det er ikke bare i Alta at Aurora kino har hatt gode tider. Kinokjeden som er eid av Tromsø kommune, Alta kommune og Sør-Varanger kommune hadde sitt beste år totalsett i 2016. Selskapet driver kinoene i Tromsø, Alta, Kirkenes, Narvik og Vardø, og står for rundt en tredel av det totale kinobesøket i landsdelen.

– Også for selskapet som helhet har 2016 vært svært positivt. Totalt solgte vi 398.000 kinobilletter i Tromsø, Alta, Narvik, Kirkenes og Vardø. Dette er 22.000 flere enn i 2015 (opp 6 prosent). Den samlede billett- og kioskomsetningen landet på 57,6 millioner kroner, som er ny «all time high», sier Jensen i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under.)

 

2017 er et kinoår

Kjell Gundersen legger ikke lista lavt det kommende året. Kinosjefen i Alta har troen på at de vil fortsette å øke besøket i det nye året. En rekke storfilmer står på programmet i 2017.

– Det kommer nesten en storfilm hver måned, sier Gundersen og ramser opp filmer som «Marcus & Martinus», «Fifty Shades Darker», «Logan», «Furious 8» og Guardians of the Galaxy 2».

– Vi skal også fortsette å gjøre noe ekstra ut av noen av storfilmene som har premiere. Blant annet på «Fifty Shades Darker». For vi har merket at damefilmer funker det godt på. Gutta går på pub og ser fotball, mens damene går på slike ting, forteller kinosjefen i Alta.

Kommentarer til denne saken