Kjell Ivar etter 16. mislykkede forsøk: – En jaktopplevelse av en annen verden!

FELTE JERV: Minutter før skuddet falt, fikk altaværingen en SMS fra viltkameraet om at jerven har ankommet.

FELTE JERV: Minutter før skuddet falt, fikk altaværingen en SMS fra viltkameraet om at jerven har ankommet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

(iAlta) Kjell Ivar Knutsen fra Alta har jaktet jerv i Altadalen store deler av jaktsesongen i år. Jaktturene starter gjerne etter at middagen er inntatt. Skiene brukes fra veien og frem til postebua og det kan bli både 12 og 15 timer på post for å vente på at den rette situasjonen skal oppstå. Dersom man har jobb dagen etter så hender det at man kan ta seg en liten blund på post.

Men så, seint mandag like før midnatt denne uka fikk Kjell Ivar besøk på åta. Først ble han varslet av en «revevarsler» han hadde satt ut. Denne varsleren har en infrarød sensor som varsler fra til jegeren når den detekterer bevegelse. Minutter senere tikket det også inn en SMS fra viltkameraet med bevegelsesdetektor han hadde satt opp. I 16 netter hadde dyret og jegeren gått om hverandre. Nå lot han seg ikke be to ganger. Med et velrettet skudd, fra vel 70 meters hold, falt jerven død om. Dyret, som var en hann, veide 13.9 kg og måtte bøte med livet for Kjell Ivars kule av kaliber 308.

Kjell Ivar Knutsen forteller at dette er den andre jerven som han feller i løpet av 8 år med jervejakt.

– Det er en opplevelse av en annen verden, hver gang! Og det kan man vel tenke seg, etter mange timer på post, og så er plutselig dyret på skuddhold. – Klart dette er spennende og utfordrende jakt.

I tillegg til å være dyktig så er det også viktig å ha det riktige utstyret. En lyssterk kikkert er en selvfølge, skjønner vi. Kjell Ivar forteller at han har lært mye av erfarne jegere som Helge Kristensen og Olaf Opgård.

– Jeg har gått gradene og har mye å takke dem for. Og kanskje jeg en dag klarer å ta dem igjen i antall skutte dyr? Man kan i hvert fall håpe på det, sier Kjell Ivar,.

(Saken fortsetter under bildet.)

Kjell Ivar Knutsen. Foto: Privat.

Kjell Ivar Knutsen. Foto: Privat.

Han ønsker samtidig er å takke SNO for et veldig godt samarbeid for blant annet det å få åta til å fungere. Selv har han satt ut to åter på forskjellige steder sør for Alta denne jaktsesongen.

Jervejakta starter den 10. september hvert år. Siste jaktdag var natt til torsdag denne uka.

– For å kunne oppleve dette så er det viktig at man har en «bedre halvdel» hjemme som har forståelse for at man holder på med dette, avslutter Kjell Ivar Knutsen til Kronstadposten.

FELT: Jerven ble til slutt felt.

FELT: Jerven ble til slutt felt. Foto:

Artikkeltags