NHO-sjefen: – Vi i Alta handler i Hammerfest og Hammerfest handler her

INGEN URO: Selv om det krangles i fylket, er det ingen fare med næringslivet, mener NHO-styreleder Tore Wæraas. Foto: Alf Helge Jensen

INGEN URO: Selv om det krangles i fylket, er det ingen fare med næringslivet, mener NHO-styreleder Tore Wæraas. Foto: Alf Helge Jensen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Ingen støy i næringslivet selv om det krangles heftig om sykehus og region, slår Tore Wæraas fast.

DEL

Styreleder i NHO Finnmark, Tore Wæraas, sier han ikke har inntrykk av at næringslivet har blitt skadelidende som følge av tøft debattklima i saker om region og sykehus.

– Egentlig ikke. Det er vel de som ikke skal handle som lager bråk og sitter på sidelinja. De som er avhengige av å handle med hverandre gjør det fortsatt. Vi i Alta handler i Hammerfest og Hammerfest handler her. Vi opplever ikke noen støy i næringslivet, sier NHO-styrelederen.

LES OGSÅ: Amfi i Alta: – Vi har ikke inntrykk av handelsboikott

– Har fått et ufarlig talerør

Han mener det er private idealister som står bak bråket.

– Det er vel heller ikke store støyen. Det setter jo bare farge på tilværelsen. Folk som uttrykker seg skarpt i sosiale medier er jo folk som aldri har vært på banen i tradisjonelle medier. De har fått et ufarlig talerør og sitter i sofaen sin. Da er det lett å mene ting som ikke er hold i. Det er mye bra med Facebook, men dette er medaljens bakside, mener Wæraas.

– Det er en del personer i Alta som sier at alt skal hit, og så sitter det en del personer i Hammerfest som mener alt skal dit, er hans oppsummering.

DEBATT: SKAL HA, SKAL HA! - fugleperspektiv fra Øst-Finnmark

Må vise storsinn

NHO-styrelederen mener at Alta som storebror må vise litt storsinn i enkelte saker.

– Jeg er for å bygge opp Vadsø. Om vi ikke bygger opp Vadsø og de andre som er mindre, har vi snart ikke distrikter igjen. Da blir Alta ytterste distrikt. Tromsø sier at vi har mer enn nok offentlige arbeidsplasser, og Alta er heller ikke avhengig av å få fylkeskommunen hit. Det hadde selvsagt vært greit med 100 arbeidsplasser for Alta, men det går utover resten av fylket og det har vi ikke råd til. Vi har råd til å ikke få det til Alta, men vi har ikke råd til at Vadsø ikke skal få, mener Wæraas.

– Sykehussaken vil roe seg

Han mener at sykehussaken også vil roe seg av seg selv.

– Det nytter ikke uansett hvem som går ut og sier hva. Fornuften vil seire til slutt og man vil få gode løsninger. En del ting kan man gjøre i Alta og en del ting i Hammerfest. Masse av dette løser seg selv uten at det er noe å krangle om. En kompis av meg fikk for eksempel nettopp operert kneet i Hammerfest, det kom en lege dit fra Tromsø som kun operererte knær. På samme måte kan det komme en til Alta som kun opererer skuldrer. På den måten slipper man kostnader og folk trenger ikke å reise. Jeg er ikke bekymret i det hele tatt og er sikker på at man finner gode løsninger i saken, sier Wæraas.

Han påpeker at det alltid har vært en grad av krangel om ulike saker.

– Kranglingen blir å blåse over som den alltid gjør. Tidligere kranglet folk internt i Alta om man skulle legge ting til Elvebakken eller Bossekop. Det kom ingen av stedene. Dette går bra, men det fordrer at folk som sitter i bestemmende myndighet holder seg i ro og ikke hiver seg på det nivået som kommer frem på Facebook etter leggetid, fastholder NHO-sjefen.

Artikkeltags