De siste årene har veksten på Skaidi Fatbike vært stor, og i år er det nesten en måned før rittet satt ny deltakerrekord.

– Det har vært rekordpåmelding til årets ritt, og når rittet går helgen etter påske regner vi med at det er mellom 40–60 syklister som deltar, forteller en fornøyd Odd Peder Wang-Norderud, som legger til at årets deltakere kommer fra hele Vest-Finnmark.

– Hoveddelen kommer fra Alta og Hammerfest, men vi har også påmeldte syklister fra Lakselv og Honningsvåg.

Vintersykling

Det har mange som har investert i en fatbike de siste årene, og Wang-Norderud er klar på at vintersyklingen er kommet for å bli.

– Vintersyklingen vil bare øke og øke de kommende årene. Utstyret er også blitt veldig bra. Så det vil nok bare øke og øke framover. Blant annet går vi nå inn i en veldig fin tid for fatbikesykling, for nå blir det mer skaresnø på fjellet, sier den engasjerte Hammerfest-syklisten.

Håper på kanonvær

Rittledelsen følger det samme opplegget som tidligere ritt, men man lager en ny trase i år.

– Det blir en ny løype i år, med start og målgang ved Skaidi hotell. Vi håper at det blir kanonvær, for da blir rittet fantastisk, men blir det vind som vi har i dag blir det veldig tøft, forteller Wang-Norderud på mandag.

– Fjær i hatten

Det er ikke bare stor interesse for Skaidi Fatbike, også Skaidi Xtreme kommer til å sette ny deltakerrekord i år. Rittleder Odd Peder Wang-Norderud gleder seg ikke bare over at interessen for å sykle deres ritt er stor, for i forrige uke fikk de en solid samarbeidspartner på plass foran høstens terrengritt.

– Det at vi har fått Scott som sponsor er en fjær i hatten for oss. Dette er en avtale som er tilrettelagt for alle deltakerne i rittet. Vi har fått en på plass en sykkel til en verdi på 40.000 kroner i premie til en deltaker som har deltatt på tre ritt fra og med i år. Det er ikke snakk om vinner, men deltaker i enten Xtreme- eller Adventure-klassen. Så det er et stort pluss for oss at vi kan tilby gode premier til de som deltar, sier en meget fornøyd rittarrangør.

– Det er noen merker man ønsker å knytte seg til, og Scott var en av dem, legger Odd Peder Wang-Norderud til.