Badet pusses opp – nå flytter de hele svømmestevnet over Sennalandet

MYE LOGISTIKK: Rune Hammari er leder i Alta svømmeklubb, og i helgen arrangerer han og svømmeklubben stevne i Hammerfest.

MYE LOGISTIKK: Rune Hammari er leder i Alta svømmeklubb, og i helgen arrangerer han og svømmeklubben stevne i Hammerfest.

Artikkelen er over 2 år gammel

Rune Hammari og Alta svømmeklubb flytter både dugnadsfolket og utstyr over Sennalandet i pinsehelga.

DEL

I helgen arrangerer Alta svømmeklubb DNB Sommerstevne. Det er et tradisjonsrikt svømmestevne i regi av svømmeklubben, som vil foregå i helt andre omgivelser enn normalt. Nordlysbadet pusses i disse dager opp, og bassenget er derfor stengt. Dermed måtte Alta svømmeklubb se seg om etter et alternativt basseng, og det fant de i Hammerfest. Dermed flyttes hele arrangørkorpset og utstyret i Alta til Hammerfest i pinsehelgen.

– Det er rundt 30 stykk som skal drifte kafé, servere mat til utøverne, være tidtakere og rigge opp og ned i Hammerfest i helgen, forteller Hammari som er stevneleder.

– I tillegg har vi 20 svømmere som skal delta på stevnet.

Totalt er det 80 approberte- og 65 rekruttsvømmere som skal delta på stevnet i pinsehelgen.

Sikrer penger i kassa

Hammari er svært takknemlig for at de får bruke bassenget i nabobyen, og at Hammerfest SLK stiller opp med mannskap for å få sommerstevnet i havn. Det bidrar til verdifulle kroner i klubbkassen til svømmeklubbene, for Hammerfest SLK står for kafédriften på søndag.

– Hadde vi ikke hatt stevnet ville vi ikke fått noen inntekt. Nå får vi i det minste noe inntekt. For vi henter våre inntekter fra stevner, og uten stevnet hadde vi ikke fått inntekter, sier lederen i Alta svømmeklubb.

Gode venner

Både Alta svømmeklubb og Hammerfest Svømme- og Livredningsklubb har erfaring med å arrangere større stevner. De har begge vært vertskap for LÅMØ-stevnet.

– Vi har et kjempebra forhold. Blant annet har vi arrangert påskeleir sammen de to siste årene. Det er mye logistikk som skal gå opp på begge sider av fjellet. Men vi har ok kontroll, opplyser stevnelederen.

Kostbart utstyr

Det er ikke bare frivillige og svømmere som skal over Sennalandet i helgen. Fredag kjøres også tidtakerutstyret til Hammerfest, ettersom de ikke har dette utstyret i naboklubben.

– Det er en utfordring å få tidtakerutstyret over fjellet, og vi skulle gjerne hatt en stor varebil. Tidtakerutstyret er 1,50 høyt, og det koster 300.000 kr. Men det er bare noe vi må løse, for det skal settes opp på fredag, forteller Hammari.

Sportslig tilbud

Det er ikke bare på grunn av inntektene at svømmeklubben bruker helgen i nabobyen. De vil også gi svømmerne gi sine utøvere et konkurransetilbud før de tar svømmeferie.

– Det er mange fordeler for svømmerne at vi får arrangert stevnet. Vi har svømmere som prøver å kvalifisere seg til neste års LÅMØ, de unge rekruttene får prøvd seg og blant annet har vi tre rekrutter som skal approbere seg i helgen. Så sportslig får vi mye igjen for dette stevnet, sier Hammari, som har brukt bassenget i Talvik den siste tiden.

– Vi har forberedt oss i Talvik. Det er et 12,5 meter langt basseng, og vi må bare bruke de mulighetene vi har, legger han avslutningsvis til.

Artikkeltags