«Hva i alle dager, Arve?»

SENDTE DIREKTE: iFinnmark hadde 10 journalister i sving med livesendinger i fylket, samt 6 ressurser inne på desk, skriver ansvarlig redaktør Arne Reginiussen.

SENDTE DIREKTE: iFinnmark hadde 10 journalister i sving med livesendinger i fylket, samt 6 ressurser inne på desk, skriver ansvarlig redaktør Arne Reginiussen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et leserinnlegg kommer Arve Solum blant annet med kritikk mot Finnmark Dagblad, blant annet for dekningen av 17. mai-feiringen. Vi i Finnmark Dagblad og Finnmarken har på plattformen vår iFinnmark levert tidenes 17. mai-dekning med direktesendinger fra Hammerfest, Alta, Vadsø, Lakselv og Kirkenes – men Solum mener at vi kun har omtalt feiringen i Alta som en folkefest! Det er i tillegg en påstand som ikke medfører riktighet, og allerede her legger han premisset for seriøsitetsnivået på sin kommentar.

Hva med alle timene med direktesending fra våre reportere i fem byer i fylket – vi har hatt to personer på jobb hver av disse stedene i fylket for å dekke denne festdagen og så møtes det med kritikk fra Solum. Vi hadde 16 personer i sving totalt i Finnmark Dagblad og Finnmarken på 17. mai–10 av disse var ute i felten. Vi har aldri tidligere dekket feiringen med et slikt rigg, det tror jeg neppe heller skjedde i Arves tid i avisa. Det er dårlig gjort av Arve overfor de 16 reporterne som trakk på seg finstasen og brukte nasjonaldagen til å være på jobb for å gjøre sitt beste for å speile folkefesten rundt om i hele Finnmark!

Innlegget bærer også preg av en del konspirasjonsteorier.

Solum trekker frem sykehussaken. Det er ingen tvil om at det er en veldig vanskelig sak, som både er betent og hvor det er svært forskjellige standpunkter. Som regionavis for Vest-Finnmark søker Finnmark Dagblad å dekke denne saken på en balansert måte. Det er viktig for oss at synspunkter fra begge sider i saken kommer til uttrykk–og det er blant annet Finnmark Dagblad som har bidratt til å sette fokus på de konsekvenser saken har fått i forhold til pasienter som har utvist frykt for tilbudet de får. Det er en høyst reell problemstilling som er viktig å ta på alvor.
Så måtte vi selvfølgelig dekke det folkelige engasjementet i Alta hvor det ble arrangert tog for bedre akuttilbud. Det er helt naturlig at fylkets største nettavis dekker slike engasjementer uansett hvor i fylket det måtte være. På lik linje med at vi sendte direkte fra Per Sandbergs besøk i Vardø og i Hammerfest må vi også dekke arrangementer i Alta som er viktig for folk.

Solum trekker også frem flyplass. Det er uvisst hvor han retter kritikken i den saken, men her har vi i Finnmark Dagblad en rekke ganger på lederplass understreket behovet for ny flyplass på lederplass. Vi har vært veldig tydelig på behovet for ny flyplass i Hammerfest–og sagt at det er tvingende nødvendig med en rullebane over 1500 meter, så vi forstår ikke her hvor Solum vil med kritikken. Dette er en sak som er dekket behørig av Finnmark Dagblad.

Solum nevner også at offentlige tjenester i Alta bevisst jobber mot Hammerfest innen veivedlikehold og kollektivtransport. Det blir litt vanskelig å se hva Solum egentlig viser til her, i og med at det ikke verken nevnes noe konkret eller vises til kilder.

Vi er helt enig med Solum i at det er viktig å beskrive virkeligheten på en god måte, og det søker vi å gjøre hver eneste dag. Så kan Solum være trygg på at leserne i andre deler av Finnmark er akkurat like viktig som leserne i Alta. Derfor er Finnmark Dagblad til stede med hovedkontor i Hammerfest og lokalkontorer i Alta og Lakselv, samt at Finnmarksposten er til stede i Honningsvåg og Finnmarken i Vadsø og Sør-Varanger–slik at vi får dekket det viktigste som skjer på de største stedene i Finnmark.

Så bommer Solum igjen når han skriver at vi skal ha fallende lesertall. For første gang på mange år hadde Finnmark Dagblad en økning i opplaget i 2016. Inngangen på 2017 har vært meget bra. Antall abonnenter stiger jevnt og trutt som følge av større digital satsing, mye mer direktesendinger og fokus på god og viktig journalistikk. Økningen kommer for Finnmark Dagblad og Finnmarken i alle fylkets kommuner, minus to. Verken Hammerfest eller Alta er blant kommunene hvor vi har fallende oppslutning.

Solum viser også til NRK og Altaposten som medier som etter hans mening ikke er opptatt av det som skjer utenfor Alta. Vi skal ikke svare for andre, men vi mener jevnt over at Solums innlegg er voldsomt tabloidisert og på ingen måte gir et korrekt bilde av virkeligheten.

Solum nevner næringsdrivende i Alta som skadelidende i debatten som har gått. Vi mener det er helt opplagt at næringsliv i hele regionen blir skadelidende som følge av tøffe fronter i vanskelige saker. Mange ganger har vi tatt til orde for at det er viktig med et langt bedre samarbeid mellom de store vekstkommunene Alta og Hammerfest. Det mener vi er avgjørende for at regionen skal kunne fortsette veksten og lykkes i tiden som kommer.

Til slutt kommer Solum med et hjertesukk i forhold til alpinbakken i Hammerfest. Her må vi bare gi han rett i at dette selvsagt burde vært omtalt, men våre livereportere var rundt på dekningen og forsøkte å få med seg mest mulig av folkefestene i fylket. 17. mai i år prioriterte vi altså å gå direkte fra hele fem byer i fylket for å gi leserne og seerne en så god dekning som mulig av det som skjedde. Hele sendingene ligger også ute slik at alle som vil kan få med seg folkefesten. I etterkant av at Solum gjorde oss oppmerksomme på denne forsømmelsen har vi altså laget sak om denne gledelige begivenheten. Det kan jo være greit å nevne at vi også har skrevet fem saker om engasjementet rundt skiheisen i Hammerfest–men vi kan selvfølgelig alltid bli bedre til å få med oss alt som skjer rundt omkring i vårt langstrakte fylke. Engasjementet for alpinbakken er selvfølgelig prisverdig og fortjener all positiv omtale det kan få!

Det er helt greit å rette kritikk, men å angripe oss for å bemanne opp med 16 journalister for å dekke folkefest på 17. mai på alle de største stedene i fylket–det blir bom.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken