iFinnmark.no satte mandag rekord i antall unike plussbrukere. Tett opp mot 7.000 betalende brukere var innlogget på iFinnmark.no.

– Vi har på en uke satt rekord tre ganger i lesing av betalt innhold. Antall plussbrukere øker stort. Det som er ekstra gledelig er at nye abonnenter strømmer til. Bare den siste uka fikk Finnmark Dagblad 64 nye abonnenter fratrukket de som sa opp, mens Finnmarken fikk 20, sier ansvarlig redaktør Arne Reginiussen, som også er daglig leder i Finnmarken.

Stolt over god journalistikk

Han tror god journalistikk er nøkkelen bak at stadig flere betaler for abonnement på to de avisene.

– iFinnmark har tatt rollen som nyhetsnettstedet for hele fylket. Med regionavisene i øst og vest har vi fått et skikkelig grep i begge områdene. Finnmark Dagblad har en svært stor vekst i abonnenter i Alta og Finnmarken i Kirkenes. Her kommer flest nye til. Samtidig har man også vekst på begge utgiverstedene, både i Vadsø og i Hammerfest. Da blir resultatet meget bra, smiler han.

– Når det kommer til god journalistikk, vil jeg trekke frem blant annet Bruer-saken. Her tok vi i bruk nye metoder med direkterapportering fra retten, noe som ga mange følgere. For øvrig har vi dekket saken tett over lang tid. Jeg er rett og slett stolt over innsatsen som er lagt ned fra journalistene som har dekket saken, sier Reginiussen.

Han sier man også har vært tett på spillet rundt snuhavn i Porsanger, og hatt god dekning av aktuelle nyhetshendelser.

– Vi har blitt gode til å snu oss rundt når det skjer ting. Det er en kjempestyrke. Når vi er diskusjonstema rundt kafébordene, da er vi der vi skal være, mener han.

– Aktuelle og relevante

Reginiussen sier at man fortsatt har forbedringspotensial, men mener redaksjonene er kommet svært langt med betalingsstrategien i løpet av kort tid.

– En vekst i antall betalende kunder på 18,5 prosent i FD så langt i år, er helt hinsides det vi hadde trodd på forhånd. Det viser at det er stor betalingsvilje når man er aktuelle og relevante.

– Stor betalingsvilje

Redaktør Stian Eliassen legger til at det har gått langt bedre enn spådommene.

– Da nettavisene begynte å ta betalt for innholdet var spådommene dystre. Men utviklingen viser at leserne er villige til å betale for innholdet, og det er godt. Heller ikke journalistene jobber gratis, og må få lønn for innsatsen de gjør, sier Eliassen.

Selv om iFinnmark nå vokser på betalingssiden klarer man fortsatt å beholde en god posisjon som det største nettstedet i fylket.

– I forrige uke hadde vi nærmere 33.000 unike brukere som daglig leste iFinnmark, noe som viser at vi ikke har mistet lesere selv om noe av innholdet nå er forbeholdt betalende kunder.