Gå til sidens hovedinnhold

Fotballspillerne fikk skryt på friidrettsamling

Artikkelen er over 6 år gammel

14-åringene Hikmat Nazari, Espen Isaksen, Nikolay Wilhelmsen og Amadeus Arnesen er ikke redde for å prøve nye ting, for å bli bedre på fotballbanen og i skiløypa.

Under «Høstsamlinga» i Finnmarkshallen var det ikke bare friidrettsutøvere som var samlet. Flere ungdommer fra langrenns- og fotballmiljøet i Alta har deltatt på denne samlingen i to år. De er ikke i tvil om at skal man bli bedre må man prøve nye ting, og friidrett er en idrett som kan styrke mange utøvere i ulike idretter. Blant annet er det mange langrennsløpere som bruker løping for å bedre tempo og kondisjon, og i fotball kan sprinttrening få enda mer fart i en fotballspiller.

– Man må jo prøve noe nytt skal man bli bedre i ski og fotball, forteller Nikolay Wilhelmsen, som trekker fram blant annet hurtighet og kondisjon som to elementer han får igjen fra friidrettstreningen, og derfor skal han ta noen økter med friidrettsgruppa til sommeren.

Morten Trane som er utviklingskonsulent i Friidrett i Nord, synes det er veldig positivt at fotballspillerne stiller opp på «Høstsamlinga».

– De er noen tøffinger som tar utfordringen, og det er andre året flere av dem deltar.

Kommentarer til denne saken