Kristensen var en av outsiderne til Finnmarksløpet i år, men han måtte kaste inn håndkledet i Karasjok i medaljekampen på grunn av for tynne hunder. Inntil da lå han i medaljekampen på 100-mila. Nå har vinneren av Bergebyløpet bestemt seg for å legge konkurransekjøring på hylla, og prioritere andre ting.

- Med delte følelser har vi bestemt oss for å ta en pause fra konkurransekjøring, og går til det drastiske tiltaket og selger hele A-spannet. Dvs de 14 som deltok på 100-mila på Finnmarksløpet i år. Vi selger det komplett, altså alle samlet, skriver Kristensen på sin Facebook-profil.

Han legger ikke skjul på at han er veldig fornøyd med de 14 hundene som nå kan få en ny eier.

- Har etter noen år med konkurransekjøring innen langdistanse fått bygd opp et veldig bra hundespann, med en veldig lav snittalder og høy kvalitet. Vil påstå det er et spann som potensielt kan vinne et hvilket som helst løp det stiller i, skriver han videre på Facebook.

Blant de som synes det er synd å se at Steinar Kristensen nå legger konkurransekjøring på hylla, er Bigitte Næss Wærner. Hun fikk hjelp av Kristensen to ganger under årets løp, og hun kalte ham hennes redningsmann etter at hjalp henne i uværet i Øst-Finnmark under årets løp.

- Å neiiii hvordan skal det gå med meg da Steinar?? Uansett synd dere gir dere for en stund!, skriver hun på Facebook-siden til Steinar Kristensen.