Disse hundene skrev Finnmarksløpet-historie

FULLFØRTE: 13 grønlandshunder og en Alaska Malamute utgjorde spannet til Stacknau. Ni av dem kom i mål.

FULLFØRTE: 13 grønlandshunder og en Alaska Malamute utgjorde spannet til Stacknau. Ni av dem kom i mål.

Artikkelen er over 3 år gammel

Mandagsmorgen kom det første spannet bestående av grønlandshunder og malamuter i mål i den lengste utgaven av Finnmarksløpet.

DEL

Klokken 05.37 krysset tyske Hendrik Stachnau mållinjen som var flyttet fra Alta sentrum til Strand Camping i Øvre Alta. Selv om han foreløpig er siste mann i mål, så skrev han Finnmarksløpet-historie. Aldri før han noen fullført FL-1000 med et spann som kun består av grønlandshunder og malamuter.

– Jeg har i mange år hatt som mål å klare dette, forteller en meget fornøyd tysker til finnmarkslopet.no. Han har prøvd flere ganger uten å lykkes.

– Jeg er stolt over å ha bevist at det er mulig, det viser at man kan klare alt dersom man ikke gir seg og har troen, fortsetter årets vinner.

Finnmarksløpet hadde på grunn av værforholdene under årets løp valgt å utvide tidsfristen for utkjøring fra sjekkpunkt Karasjok til søndag klokken 06.00. Dermed fikk både Stachnau og Christer Afséer muligheten til å fullføre FL-1000. Afséer kjører et spann kun bestående av malamuter. Han var ventet i mål på mandagsettermiddag.

Artikkeltags