Cecilie (33) sa fra seg varaordførervervet til fordel for lederstilling i NRK. Nå har hun søkt ny jobb

SØKER: Tidligere varaordfører i Porsanger, Cecilie Gjennestad, er blant søkerne til to faste journaliststillinger hos NRK Finnmark i Alta.

SØKER: Tidligere varaordfører i Porsanger, Cecilie Gjennestad, er blant søkerne til to faste journaliststillinger hos NRK Finnmark i Alta. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Se hvem som vil ha fast jobb hos NRK i Alta.

DEL

Samtidig som 1.700 NRK-journalister er i streik, har søknadsfristen for to journaliststillinger ved NRKs kontor i Alta gått ut.

17 personer har søkt på stillingene, ni kvinner og åtte menn.

Det er nettavisa Medier24 som har fått tilgang til den offentlige søkerlista og som først publiserte saken. Søkerlista finner du nederst i artikkelen.

Deriblant Porsangers tidligere varaordfører Cecilie Gjennestad (33) som i februar søkte fritak fra kommunestyret og varaordførervervet etter å ha jobbet i et vikariat som produksjonsleder i nyhets- og aktualitetsavdelingen i NRK Sápmi i Karasjok siden juni i fjor. Ifølge henne var det hennes eget valg å trekke seg fra politikken, og ikke et krav fra NRK Sápmi.

LES OGSÅ: Cecilie er varaordfører og kriger (desember 2016)

I forkant hadde hun hatt stor suksess med videobloggen kalt #samish, publisert på nettopp NRK Sápmi.

– Mange kvalifiserte

Snart ett år inne i jobben, er altså Gjennestad å finne på søkerlisten til jobb ved NRK Finnmarks hovedkontor. Lakselvværingen bor fortsatt i Porsanger, men pendler til Karasjok.

Gjennestad er ikke en del av NJ Når iFinnmark når henne på telefonen onsdag, er hun på jobb. Det er NRKs journalister som er en del av Norsk Journalistlag (NJ) som streiker.

– Det var samfunnsengasjementet som lå til grunn da jeg drev med politikk, og det er også det som ligger til grunn nå. Jeg vil fortsette i mediebransjen, jeg trives veldig godt i NRK Sápmi og med den jobben jeg gjør nå, sier Gjennestad.

Hennes nåværende kontrakt utløper i månedsskiftet juni/juli i år.

– Blir du å flytte til Alta dersom du får stillingen, eller vil du fortsette å pendle?

– Det må jeg se an og se hvem som blir ansatt, men jeg vil prioritere arbeidsgiver, sier hun.

LES OGSÅ: For én time siden var han arbeidsledig. Nå er Jonas Nymo ny varaordfører

NRK Finnmark la i utlysningen vekt på at de rette kandidatene måtte ha bred erfaring og kunne ta på seg rollen som vaktsjef, skriver Medier24.

– Det er mange flere kvalifiserte journalister på lista, men jeg mener det er viktig å søke og vise interesse når man ser en jobb man vil ha.

LES OGSÅ: Snapchat-kjendis er en av 14 søkere på NRK-stilling

Håper på fast jobb

En som ikke er på jobb onsdag, er streikende NRK-journalist Eskil Wie Furunes (27). I august i fjor flyttet han til Alta for et vikariat hos NRK Finnmark, og nå har han søkt på fast stilling.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SØKER FAST STILLING: Eskil Wie Furunes trives godt i jobben hos NRK Finnmark og i fylket og har søkt på fast stilling.

SØKER FAST STILLING: Eskil Wie Furunes trives godt i jobben hos NRK Finnmark og i fylket og har søkt på fast stilling. Foto:

– Kollegaene i NRK Finnmark er fantastiske. Lyttere, lesere og seere i fylket er like fantastisk. Derfor søker jeg, sier han i en kort kommentar til iFinnmark.

Disse har søkt

Artikkeltags