Anita er Finnmark Dagblads nye journalist

KLAR: Anita Bakk Henriksen er vår nye journalist på Alta-kontoret. Hun gleder seg til å bli kjent med denne delen av Norge.

KLAR: Anita Bakk Henriksen er vår nye journalist på Alta-kontoret. Hun gleder seg til å bli kjent med denne delen av Norge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Anita Bakk Henriksen (33) er Finnmark Dagblad og iFinnmarks nye journalist på Alta-kontoret.

DEL

Det er første gang Bakk Henriksen setter sine bein så langt nord.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er veldig glad i hovedstaden, men når jeg fikk sjansen til å jobbe så langt nord, da måtte jeg gripe den muligheten. Jeg har aldri vært redd for nye erfaringer, og for meg er Finnmark det mest eksotiske Norge har å by på. Mange har spurt meg om jeg gruer meg til mørketiden, men jeg tar den imot med åpne armer. Heller det enn konstant regnvær og vind slik det er i Bergen, eller bare den slapsete vinteren Oslo har hatt de siste årene, sier hun.

Hun ser frem til å bli kjent med denne delen av landet.

– Det må da bare bli fantastisk! Men litt slitsomt i starten selvsagt. Jeg er ikke bare ny i jobben, men i fylket og kulturen det har å by på. Tror det blir mye å sette seg inn i. Men fy søren som jeg gleder meg! 

Tilbake til lokaljournalistikken

Bakk Henriksen kommer til Finnmark med erfaring fra flere større riksdekkende mediehus.

– Lokalavisen i Oslo, dittoslo formet meg mye som journalist fra starten, men det er klart at erfaringen fra de større riksmediene som E24, VG og Nettavisen har gitt meg veldig mye! Læringskurven er bratt når man står på desken og det smeller et sted i Europa, men jeg trives absolutt best når jeg har mye å gjøre. Og det får jeg nok erfare her i Finnmark Dagblad også. 

Nå ser hun frem til å jobbe med lokaljournalistikk igjen.

– I og med at jeg startet som lokaljournalist i Oslo har jeg sett frem til å skrive de mindre, men desto like viktige sakene igjen. Lokaljournalistikken står så sterkt i Norge, og det elsker jeg. Så klart man bryr seg om nye butikker, stengte veier, økte avgifter eller nye bussruter i nærområdet sitt. Og jeg sitter med en følelse av at Finnmark Dagblad har en sterk posisjon for mange her.

Gleder seg

Bakk Henriksen forteller at hun er opptatt av rettferdighet, likestilling og respekt for hverandre.

– Jeg ser med gru hvordan det politiske klima er blitt veldig hardt de seneste årene, og det som aldri var greit å ytre tidligere, har plutselig blitt stuerent. Det liker jeg dårlig. Ellers elsker jeg dyr og er opptatt av natur og miljø. Har selv en hund som heter Theodor som kommer oppover etter jul, og jeg tror han kommer til å digge Alta.

Hun gleder seg til å ta nytte av det som Alta og Finnmark har å by på.

– Jeg gleder meg til masse snø, langrennsturer, nordlys – som jeg aldri har sett, kjøre hundespann, og se det famøse ishotellet. Ja, og kjøre snøscooter, det har jeg aldri heller gjort. Og ikke minst å bli en dreven journalist som har oversikt og kontroll over områdene jeg skal dekke. Det blir deilig når jeg ikke lenger er så ny her. 

Artikkeltags