Det sier administrerende direktør Jan-Ivar Alsén i Coop Finnmark til iFinnmark.

For mange på østsiden av Alta er Mega det samme som Elvebakken. Den tidligere kafeen der var et naturlig samlingspunkt. Etter at kafeen ble lagt ned, er det fortsatt samlingsplass for mange ved bordene der kafeen var.

Nå blir det altså nok en endring. For en uke siden vedtok styret i Coop Finnmark at den tradisjonsrike butikken på Elvebakken skal endres og bli en del av Extra-konseptet.

LES OGSÅ: Ølsalget til Rema stuper: Disse butikkene tjener på ølkrigen

Endringer

– Det betyr først og fremst lengre åpningstider, billigere priser og at varmedisken forsvinner. Fiskedisken skal fortsatt være der, men da skal pakkingen av lokal fisk foregå på bakrommet, sier Alsén til iFinnmark.

Sport- og friluftsavdelingen legges ned som egen avdeling, men varesortimentet blir større enn andre Extra-butikker.

– Dette blir en Extra-butikk med en relativ stor faghandelsavdeling og ganske mye større sortiment enn andre Extra-butikker. Vi har jo et stort areal der, sier Alsén.

Ifølge Jan-Ivar Alsén startet prosessen for to år siden.

– Vi har vært usikker på om vi fortsatt skulle ha supermarked der eller endre det til Extra. Det er et konsept som kunder etterspør mer enn Mega. Det skal likevel sies at Mega-butikken har gått godt, sier han.

 

Coop Finnmark åpnet for noen år siden en Extra-butikk på Kronstad. En ny Extra-butikk på østsiden av Alta kan bli en konkurrent til Extra Kronstad.

Konkurrent med seg selv

– Extra på Elvebakken kommer til å ta litt omsetning fra Kronstad, men det er bedre å konkurrere med seg selv enn med andre, sier Alsén.

– Hvem er den største konkurrenten deres på østsiden av Alta?

– Det er utvilsomt Rema 1000, svarer han kjapt.

Rema-butikken rett ved siden av dagens Mega har lenge hatt planer om utvidelse, men fortsatt er ingenting skjedd.

På spørsmål om ansatte kan berøres av omleggingen, svarer Jan-Ivar Alsén.

– Vi skal starte arbeidet med bemanningsplan snart, men det kan hende at noen ansatte vil bli berørt.

Planen er at Extra-butikken på Elvebakken åpner før sommeren.

– Vi har budsjettert med 5,5 millioner til ombygging. Det gjelder først og fremst kjøl og frys og innredning. Det byggtekniske gjøres ikke så mye med, sier han.