Kinesisk nakenhund satt fast i bergsprekk

  Artikkelen er over 1 år gammel

  Alta brann- og redningskorps fikk et sjeldent redningsoppdrag på søndag.

  DEL

  Søndags formiddag var Marlene E. Park på tur på Komsa sammen med sin mann. På tur til en av toppene på baksiden av Komsatoppen hørte de en hund som bjeffet veldig mye, men de så ingen personer i på toppen.

  – Vi går vanligvis ikke den veien, men vi gjorde det i dag. Da hørte vi en hund som hylte veldig, men vi så ingen personer. Så vi trodde først at det var noen som hadde falt om. Men så fant vi en hund som satt kilt fast i en bergsprekk, forteller Park, som blant annet sendte ut en melding på Facebook hvor hun ba om hjelp.

  – Det var tre personer som prøvde å få den løs, men det gikk ikke. Så vi ringte derfor brannvesenet, sier Park.

  HØRTE BJEFFING: Marlene Park og hennes mann var på tur på Komsa. De fant hunden i bergsprekken, og etter flere nytteløse forsøk på å få løs hunden tok de kontakt med brannvesenet. På bildet er hun på tur med sin egen hund.

  HØRTE BJEFFING: Marlene Park og hennes mann var på tur på Komsa. De fant hunden i bergsprekken, og etter flere nytteløse forsøk på å få løs hunden tok de kontakt med brannvesenet. På bildet er hun på tur med sin egen hund. Foto:

  – La en plan

  Alta brann- og redningskorps fikk melding om at en hund satt fast på Komsafjellet. Det var en eier som hadde vært på tur med hunden på Komsafjellet, så hadde plutselig hunden blitt borte. Eieren hadde da trodd at den hadde løpt hjem, men det hadde den ikke. Hunden hadde havnet i en sprekk, og kom seg ikke ut.

  – Vi la en plan før vi rykket ut, for det var litt uklart hvordan vi skulle komme oss til. Vi kjørte så langt vi kunne med brannbilen, og tok derifra med oss det redningsutstyret vi trengte, forteller vaktsjef Gøran Mathisen hos Alta brann- og redningskorps.

  Saken fortsetter etter bildene.

  SJELDENT OPPDRAG: Vaktleder Gøran Mathisen (t.v.) og hans vaktlag i helgen rykket ut da de fikk melding om at en hund satt fast på Komsatoppen.

  SJELDENT OPPDRAG: Vaktleder Gøran Mathisen (t.v.) og hans vaktlag i helgen rykket ut da de fikk melding om at en hund satt fast på Komsatoppen. Foto:

  Matolje

  Den uheldige kinesiske nakenhunden var cirka 400 m fra Komsatoppen mot Amtmannsnes. Mathisen og hans vaktlag brukte litt tid på å få opp hunden fra sprekken, og de brukte noen liter med matolje for å få den opp fra bergsprekken i god stand.

  – Hunden lå vell cirka en meter nede i sprekken. Vi dynket den med matolje og fikk tak under den. Så lirket vi den opp, sier Mathisen.

  Saken fortsetter etter bildet.

  – Husk å ha med olje

  Marlene E. Park som selv bruker å gå på tur i samme område med en liten hund fikk seg en aha-opplevelse.

  – Dette er jo kun ting man ser på TV, forteller Park, som har tatt lærdom av søndagens opplevelse.

  – Husk å ha med seg olje på tur.

  Sjelden kost

  Helgens vaktlag i Alta brann- og redningskorps har vært på mange ulike oppdrag opp gjennom tiden, men de har aldri reddet en liten hund fra en bergsprekk tidligere.

  – Det her hører med til sjeldenheten. Det er mer vanlig med katt i tre-oppdrag, sier vaktlaget etter redningsaksjonen på fjellet som er deres nærmeste nabo.

  PÅ TOPPTUR: Komsatoppen er et populært turmål for mange. Toppen ligger like ved Alta rådhus og brannstasjonen.

  PÅ TOPPTUR: Komsatoppen er et populært turmål for mange. Toppen ligger like ved Alta rådhus og brannstasjonen. Foto:

  Artikkeltags