Sandberg kom, spiste og la igjen en halv million kroner

TOPPKARAKTER: Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) besøkte torsdag Sisa kultursenter der han blant annet fikk smake bolle med fisk i. Han ga den høyere karakter enn toppkarakter, og ville gjerne ha noen boller med seg.

TOPPKARAKTER: Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) besøkte torsdag Sisa kultursenter der han blant annet fikk smake bolle med fisk i. Han ga den høyere karakter enn toppkarakter, og ville gjerne ha noen boller med seg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg er opptatt av at vi må spise mye mer fisk, sa fiskeriministeren.

DEL

Samtidig med at fiskeriministeren besøker Finnmark serverte han nyheten om at Berlevåg Havnemuseum får 50.000 kroner. Og under besøket på Sisa Kultursenter i Alta slapp han også nyheten om at senteret får en halv million kroner.

– Jeg er opptatt av at vi må spise mye mer fisk, sa Per Sandberg da han besøkte Sisa Kultursenter i Alta torsdag ettermiddag.

VIDEO: Se opptaket av hele besøket her (+)

Toppkarakter

Han fikk servert flere typer fiskeretter på senteret. Ministeren ga toppkarakterer til alle rettene. Sandberg er også fungerende integreringsminister.

– Vi må utvikle nye produkter hele tiden, og dette er en del av dette, sier Sandberg.

Statsråden skal seinere til Hammerfest for å snakke om det omstridte forslaget om leveringsplikten og kvotefordelingen. I Alta la han ned «grunnsteinen» for et torg utenfor Sisa. På en lapp skrev han en hemmelig melding som ble gravd ned.

– Navnet på torget blir mangfoldstorget, sa fiskeriministeren.

– I forrige runde fikk Sisa 500.000 kr, og jeg kan fortelle at dere får 500.000 kr også i denne runden, kunngjorde Sandberg.

Saken fortsetter under bildet.

500.000: Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) slapp torsdag nyheten om at daglig leder John-Tore Martinsen (til venstre) og Sisa kultursenter får 500.000 kroner til et prosjekt om fiskeinspirert mat til skoler og eldrehjem i Alta.

500.000: Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) slapp torsdag nyheten om at daglig leder John-Tore Martinsen (til venstre) og Sisa kultursenter får 500.000 kroner til et prosjekt om fiskeinspirert mat til skoler og eldrehjem i Alta. Foto:

– Positivt

Frps 1. kandidat Bengt Rune Strifeldt er svært fornøyd også med at det blir penger til Berlevåg.

– Det er positivt av ministeren og departementet at de også ser de små sakene. I den store sammenhengen er det jo ikke snakk om et stort beløp, men for tiltaket i Berlevåg betyr det svært mye, kommenterer Bengt Rune Strifeldt i Finnmark Frp. Han er også partiets 1. kandidat til høstens stortingsvalg.

Berlevåg Havnemuseum vil gjennomføre en rekke tiltak gjennom hele året for at innbyggerne fortsatt skal spise mye fisk. Derfor søkte de om 50.000 kr til tiltaket «Smak av Barentshavet – fiskeverksted for barn». Nå har de altså fått svar.

– Forhåpentligvis vil dette og lignende tiltak føre til at folk spiser mer fisk. Min oppfordring er selvsagt at vi må spise mer av den sunde maten som er rett utenfor hjemmene våre, sier Strifeldt til iFinnmark.

Saken fortsetter under bildet.

MER FISK: Bengt Rune Strifeldt er glad for at fiskeriministeren også ser de små sakene.

MER FISK: Bengt Rune Strifeldt er glad for at fiskeriministeren også ser de små sakene. Foto:

Havnemuseet i fiskeværet i Øst-Finnmark ønsker å samarbeide med skole, barnehage, bedriften Polar Seafood, Berlevåg Folkehelse, Den kulturelle skolesekken, flyktningkoordinatoren og andre ressurspersoner i området.

Museet i Berlevåg er en av seks avdelinger i Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark. De har tidligere ikke mottatt økonomisk støtte til sjømattiltak.

– Er jeg innom Berlevåg så skal jeg spise fisk, sier Bengt Rune Strifeldt.

Prosjektet havnemuseet i Berlevåg nå har fått penger fra er landsomfattende. Den totale potten er på 10 millioner kr. I løpet av året er det tre tildelinger fra Fiskeridepartementet.

– Jeg oppfordrer flere til å søke om disse midlene, sier Strifeldt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken